Netherlands

Engel bezorgt Mercedes pole-position voor 24 uur Nürburgring

Maro Engel heeft op een kletsnatte Nordschleife de pole-position gepakt voor de 24 uur van de Nürburgring. In de beslissende shoot-out tussen de dertig snelste bolides was de Duitser vrijdagavond de snelste namens het Haupt Racing Team.

Een week na de 24 uur van Le Mans staat er dit weekend op de befaamde Nürburgring Nordschleife alweer een 24-uursklassieker op de agenda. Net als de 24 uur van Le Mans had ook de race op de Nürburgring eigenlijk al eerder dit jaar verreden moeten worden, maar werd hij vanwege de coronacrisis verplaatst naar september en zijn ook in de Duitse Eifel de fans langs de baan de grote afwezige dit weekend (op een handjevol toeschouwers op de hoofdtribune na).

Hoewel de geur van aangebrande curryworsten en de klanken van foute Duitse technobeats dus ontbreken dit weekend, waren de weersomstandigheden vrijdag wel als vanouds: de kwalificatie voor de snelste dertig auto’s werd namelijk afgewerkt in regenachtige omstandigheden, wat de omstandigheden op de toch al lastige Nordschleife extra moeilijk maakten voor de coureurs. Op het ene deel van de ruim 25 kilometer lange circuit in de Eifel was de baan namelijk kletsnat, terwijl het asfalt elders een stuk droger was. Het zorgde er dan ook voor dat vertrouwen in de auto, de juiste bandenkeuze en een goede timing cruciaal waren in de shoot-out voor de pole-position.

Engel als enige onder de negen minuten

Maro Engel bleek uiteindelijk als beste om te kunnen gaan met de lastige omstandigheden. De Duitser wist de Nordschleife als enige onder de negen minuten af te leggen, wat hem dankzij een 8:57.884 de pole-position opleverde. Het is alweer de derde keer dat Engel de pole pakt voor de Duitse klassieker. Hij deelt de #4 Mercedes dit weekend met Adam Christodoulou, Luca Stolz en Manuel Metzger.

Op vier seconden van Engel reed Luca Ludwig de Ferrari 488 GT3 met startnummer 26 naar een verrassende tweede startplek. Ludwig was daarmee de enige Ferrari-rijder in de top tien, die verder gedomineerd werd door Mercedes en BMW. Raffaele Marciello stuurde de Getspeed Mercedes naar de derde tijd, voor de 10Q Mercedes van Dnaiel Juncadella.

Catsburg best geklasseerde Nederlander

Snelste BMW was de ROWE M6 GT3 van Nick Yelloly. Hij deelt de auto dit weekend onder andere met Nick Catsburg, die daarmee de best geklasseerde Nederlander is op de startopstelling.

De 24 uur van de Nürburgring gaat morgen om 15:30 uur van start en is onder andere live te volgen via het YouTube-kanaal van de 24-uursrace.

Football news:

Jaka versloeg Arsenal en Leicester creëerde niets anders dan het doel. We zullen proberen punten uit Manchester United te halen.We hadden een grote kans om de tafel op te gaan, we wilden winnen, maar uiteindelijk verloren we. Leicester creëerde niets anders dan een doel, en we hadden kansen in de eerste helft, het is moeilijk om direct na de wedstrijd te beoordelen..
Pirlo about 1:1 met Verona: Juve heeft geen klap in het gezicht nodig om wakker te worden en intens te spelen
Everton en Liverpool in de top 2 aan het einde van de ronde in de Premier League voor het eerst in 27 jaar
Ik weet niet waarom ons doel werd geannuleerd. Het is moeilijk om ruimte te creëren als 10 mensen achter de ballijn zitten
Leicester verdiende het om te winnen. Vardy is een wereldklasse speler
Juve zonder Ronaldo kon Verona en Crotone niet verslaan in Serie A de Bianconeri had eerder getekend met Crotone in de vorige ronde. Juventus kon dus niet winnen in beide wedstrijden van het kampioenschap, wat werd gemist door striker Cristiano Ronaldo, die ziek werd van coronavirus. Dit was ook de vijfde wedstrijd voor Juventus onder leiding van Andrea Pirlo. In deze wedstrijden won de club uit Turijn twee keer en tekende drie keer
Vardy scoorde 11 doelpunten in 12 wedstrijden tegen Arsenal in de Premier League. Alleen Rooney heeft meer