logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Eigenaar over verbaasde reacties komst Budget Food: ‘Het is geen supermarkt’

Eigenaar over verbaasde reacties komst Budget Food: ‘Het is geen supermarkt’

Eigenaar Maarten Muller. Afbeelding: Budget Food

Echt -

De voorgenomen vestiging van winkelformule Budget Food in Echt levert op social media de nodige reacties op van inwoners. Verschillende rapporten repten eerder al van een verzadigde markt.

Woensdag werd bekend dat de Noord-Hollandse keten het werkterrein gaat uitbreiden naar Limburg. Heerlen, Maastricht en Kerkrade zijn concreet, voor Echt zijn de plannen vergevorderd.

Lees ook: Supermarktketen Budget Food opent winkels in Limburg

Het nieuws over de komst van de winkel deed de wenkbrauwen fronsen in Echt. Juist hier is de afgelopen tijd door onderzoekers geconcludeerd dat de huidige markt voor supermarkten verzadigd is. Maar liefst zes formules strijden in Echt om de klant en daar komt nog een forse Jumbo Foodmarkt bij. Recent stuurden Jan Linders, Albert Heijn en Nettorama nog een brandbrief naar de gemeente over de in hun ogen ongewenste ontwikkeling in de kern.

Lees ook: Foodmarkt De Valk: supermarkten Echt dreigen met gang naar de rechter

Geconfronteerd met deze bedenkingen stelt eigenaar Maarten Muller van Budget Food dat zijn onderneming geen traditionele supermarkt is. „Een supermarkt biedt full service. Bij ons is dat afhankelijk van het aanbod dat we kunnen opkopen. Veel food maar ook veel non-food. Het aanbod ligt zo rond de 1500 artikelen, niet alle boodschappen zijn verkrijgbaar.”

Overigens is er nog geen contract getekend voor een vestiging in Echt. Muller wil dan ook nog niks kwijt over de locatie die hij op het oog heeft.

Themes
ICO