Netherlands

Eerste slachtoffer van Chinese mijnexplosie na twee weken gered

Twee weken na de explosie in een goudmijn in Noord-China is een van de 22 mijnwerkers die vast kwamen te zitten, gered. Volgens Chinese staatsmedia is de man verzwakt. Meer details over zijn gezondheid zijn niet bekendgemaakt.

Reddingswerkers hebben contact met tien anderen die nog vastzitten in de mijn in de provincie Shandong. Een week geleden kwam het eerste teken van leven, toen de overlevenden een briefje omhoog wisten te krijgen.

Zeker een mijnwerker is omgekomen door de explosie op 10 januari. Van nog eens elf andere werknemers die vastzitten, is het lot onduidelijk.

Extra gaten

De mijnschacht wordt op een diepte van 350 meter geblokkeerd door puin. Reddingswerkers hebben extra gaten geboord voor frisse lucht en om met de mijnwerkers te communiceren en voedsel naar beneden te kunnen sturen. Uiteindelijk moeten de overlevenden ook via zo'n schacht worden gered.

De Chinese autoriteiten hebben leidinggevenden van de mijn gearresteerd, omdat ze na de explosie meer dan 24 uur wachtten voordat het incident werd gemeld. De oorzaak van de explosie in de mijn is nog onduidelijk.

Football news:

Cavani is teruggekeerd naar de training en is waarschijnlijk om te spelen tegen Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus speelde Rugby tegen de haven. Alleen Ronaldo en Chiesa kunnen een verschil maken in deze ploeg.Voormalig Juventus en Real Madrid manager Fabio Capello heeft zich uitgesproken over de prestaties van de Italiaanse club onder Andrea Pirlo
Neymar: ik postte hoe ik herstelde van mijn blessure, en ik kreeg geen berichten waarin stond, Wow, wat een professional. Geen PSG striker Neymar heeft uiting gegeven aan zijn ongenoegen over de aandacht die aan zijn herstelwerk wordt besteed
Ole Gunnar Solscher: het werk van de juryleden is zeer moeilijk en zonder extra druk. We moeten hun beslissingen nemen
Ik weet zeker dat Messi niet in Barca blijft als ik de verkiezing niet win. Hij geeft de club 30% van de omzet
Trent had Gerrard verafgood sinds hij een kind was, en hij speelde in een sprookje: hij kreeg de zorg van Steven en de armband van de kapitein. Het verhaal van een grote relatie
Hazard ' s herstel van de verwonding is vertraagd. Hij zal waarschijnlijk niet spelen tegen Atletico op Maart 7