Netherlands

Eerste bezoekers kunnen weer naar Taj Mahal

VK onderzoekt verplichte vaccinaties voor zorgpersoneel, Taj Mahal heropent in India

Een overzicht van het coronanieuws in het buitenland:

 • De regering in het Verenigd Koninkrijk wil coronavaccinaties voor medewerkers van verzorgingstehuizen verplicht maken. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News woensdagochtend op basis van bronnen binnen het ministerie van Volksgezondheid. Bovendien zou de regering overwegen om coronavaccinaties voor alle medewerkers van de NHS, het publieke zorgsysteem, verplicht te stellen. In de komende dagen zullen de ministers hierover een definitief besluit nemen.
 • Het coronapaspoort, ofwel Covid-certificaat, wordt woensdag ingevoerd in België. Volledig gevaccineerde reizigers, mensen met een recente negatieve PCR-test en mensen die in de afgelopen zes maanden een coronabesmetting hebben gehad en weer beschermd zijn, krijgen een coronapas waardoor ze binnen de Europese Unie kunnen reizen. Wel waarschuwt de overheid dat niet alle landen het certificaat al accepteren, omdat de coronapas officieel pas vanaf 1 juli ingevoerd wordt binnen de EU.
 • De Taj Mahal in India is na een sluiting van bijna drie maanden vanaf woensdag weer geopend. In totaal zijn er binnen het gebied maximaal 650 toeristen in het grote mausoleum in Agra toegestaan, melden Indiase nieuwsbronnen. Voor de coronacrisis werd de Taj Mahal door zo’n 20.000 toeristen per dag bezocht. Meer belangrijke monumenten in India heropenen voor bezoekers op woensdag, nu het aantal coronagevallen in het land al ongeveer een maand afneemt. Van dinsdag op woensdag werden er volgens persbureau Reuters 62.224 nieuwe coronagevallen gemeld door het Indiase ministerie van Volksgezondheid, tegenover 400.000 gevallen per dag begin mei.

De Taj Mahal is sinds woensdag weer geopend voor toeristen. Foto Money Sharma / AFP

Welkom in een nieuw blog

Hier houdt NRC de belangrijkste ontwikkelingen bij omtrent de coronapandemie. Dit was het belangrijkste nieuws van dinsdag 15 juni.

 • De daling van het aantal coronapatiënten dat in de ziekenhuizen wordt verzorgd, zet door. Dinsdagmiddag werden 645 coronapatiënten behandeld. Ook met de gemelde besmettingsaantallen gaat het de goede kant op; die namen afgelopen week met 38 procent af.
 • Het ministerie van Volksgezondheid gaat op meer plekken mobiele vaccinatielocaties inzetten. Deze zogenoemde prikbussen rijden rond in wijken met relatief veel vaccinatieweigeraars of mensen die twijfelen, zoals in strengreligieuze gemeenten of sociaaleconomisch kwetsbare buurten.
 • Iedereen die is geboren in 1995 of 1996 kan vanaf nu een afspraak maken voor een coronavaccinatie. Dat schrijft koepelorganisatie GGD GHOR Nederland maandag op Twitter. Deze bevolkingsgroep krijgt een prik met het vaccin van BioNtech/Pfizer of Moderna.
 • Horecaondernemers staan na maanden van sluiting te springen om personeel. Onder de leus ‘Werken in de horeca, elke dag ’n feestje’ zijn organisaties een campagne begonnen in een poging medewerkers te trekken. De acht maanden durende sluiting had een flinke uitstroom tot gevolg.
  Lees ook het hele blog van dinsdag 15 juni terug
 • Football news:

  Kane wil naar Man City verhuizen met Grealish. Hij zal binnenkort bespreken vertrekken met Tottenham
  Real Madrid meldde dat Odriosola het coronavirus heeft opgelopen
  Gasperini over Ilicic: hij wil een team vinden waar hij iets belangrijkers zal bereiken
  Mbappe zal niet spelen in de wedstrijd voor de Franse Super Cup. De wedstrijd zal worden gehouden in Israël
  Benfica introduceerde Yaremchuk. De voorhoede van het nationale team van Oekraïne verhuisde Van Gent
  17-jarige Gurna-Duat kan verhuizen naar Atalanta van Saint-Etienne voor 10 miljoen euro
  Bayern won geen enkele vriendschappelijke wedstrijd onder Nagelsmann - 3 nederlagen en een gelijkspel