Netherlands

Dit kun je beter niet doen tijdens de maansverduistering van 30 november

Sommige mensen zijn er heilig van overtuigd dat de stand van de maan een directe invloed heeft op hun gemoedstoestand. Dan zijn er nog de mensen die het klinkklare onzin vinden én is er nog een hele grote groep daar tussenin, die sceptisch is maar toch ook vaak net wat slechter slaapt of emotioneler is tijdens zo’n volle maan. 

De volle maan van aanstaande 30 november (maan-dag, jawel) gaat gepaard met een gedeeltelijke maansverduistering in de ochtend. De volle maan staat in het teken van het luchtige en rationeel nadenkende teken Tweelingen. Als je zin hebt in verandering of om de boel op te schudden, zal het aan de maanstand in ieder geval niet liggen. De komende tijd staat in het teken van nieuwe kansen en in contact staan met je omgeving zodat je met beide benen op de grond blijft.

Do’s & Don’ts

Als je gelooft in de maanstanden, helpen de volgende do’s en don’ts je door deze spannende periode navigeren.

Do: Sta open voor nieuwe stappen
Verduisteringen hebben in de astrologie de kracht om het over een andere boeg te gooien. Alsof de kosmos de boel even lekker opschudt en zo onvoorziene gebeurtenissen, inzichten en gevoelens op je pad komen en je van richting doen veranderen. Omarm de nieuwsgierigheid en intellectuele openheid van Tweelingen wanneer je je in nieuwe situaties begeeft.

Don’t: Volle maan manifestaties
De echte diehard spiri’s weten het allang, maar de volle maan is vaak het moment om te manifesteren. Daarmee wordt bedoeld dat je je doelen en wensen hardop uitspreekt, wat dan ook gepaard kan gaan met een volle maan-ritueel. Deze volle maan is daar echter níet het moment voor. Dat heeft alles te maken met de maansverduistering. Dit keer neemt het universum de touwtjes in handen in plaats van jijzelf. Probeer daarom in plaats daarvan je nu extra bewust te zijn van alles om je heen.

Do: Breng je gevoelens onder woorden
Omdat deze maansomloop plaatsvindt in het teken van Tweelingen (het praatgrage sterrenbeeld), kun je vertrouwen op je communicatie skills om je gevoelens uit te drukken. Neem contact op met vrienden en praat (virtueel) over hoe je je voelt. Geen zin om te socializen? Schrijf je gevoelens dan op in een dagboek om jezelf wat perspectief te geven.

Don’t: In je liefdesleven de knuppel in het hoenderhok gooien
Een paar dagen voor de volle maan zorgt liefdesplaneet Venus voor een gespannen tegenstelling met de veranderingsplaneet Uranus. Het effect daarvan is nog steeds merkbaar tijdens de maansverduistering. Dat zorgt weer voor verrassingen in de liefde en zorgt voor een spannende sfeer en zin om eens iets heel anders te doen. Door de onvoorspelbare invloed van Uranus, kan deze maan er ook voor zorgen dat je je bedenkt of schokkende onthullingen op liefdesgebied aan het licht komen. Wees dus voorzichtig.

Do: Grote besluiten nog even uitstellen
Een maansverduistering tijdens een volle maan is als een volle maan op steroïden. Het stimuleert omkeerpunten, ontdekkingen, verrassingen en openbaringen. Besluiten zijn nu vaak door emoties gedreven en mensen kunnen nu in of zomaar uit je leven stappen. In plaats van grote besluiten nemen of drastisch iets beëindigen, kun je nu beter achterover leunen om te observeren hoe die volle maan voor je uitpakt en pas daarna besluiten hoe je verder gaat.

Don’t: Laat je niet meeslepen door alles wat in de wereld gebeurt
De volle maan in Tweelingen staat tegenover de zon in de avontuurlijke en wereldse Boogschutter. Daardoor word je heen – en weer getrokken in grote wereldproblematiek en dat wat voor je neus gebeurt. Het is het beste om tijdens de dagen rondom de verduistering even afstand te nemen van die constante nieuwsstroom. Blijf zoveel mogelijk in het nu door je te focussen op de mensen en dingen om je heen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Bustle | Beeld: iStock

Football news:

Conte zei dat Eriksen Inter niet zal verlaten: hij maakt deel uit van ons project. Christian is een zeer slimme jongen. Inter manager Antonio Christian Eriksen zal de club niet verlaten in de winter transfer venster. Ik zeg al een maand hetzelfde: Ik heb een team. Niemand zal komen, niemand zal weggaan. Ik herhaal dit, maar niemand lijkt me te geloven
Tuchel wil Holand zien in Chelsea. De club koopt geen rijst van West Ham nadat de nieuwe Chelsea manager Thomas Tuchel het team wil versterken
Eriksen pro goal voor Milaan: Het was de perfecte vrije trap voor mij. Ik ben erg blij dat Inter-middenvelder Christian Eriksen het winnende doelpunt scoorde van een vrije trap in de 97e minuut van de wedstrijd van de 1/4 finale van de Italiaanse beker tegen AC Milan
Conte op 2-1 Met Milaan: voor het winnende doelpunt was het resultaat oneerlijk. Hun doelman is de beste speler van de wedstrijd. Trainer Antonio Conte sprak over de overwinning op AC Milan in de 1/4 finale van de Italiaanse beker (2:1). Dit is de tweede keer op rij dat we de halve finale hebben bereikt, de jongens verdienen respect voor de juiste houding van begin tot eind. Het was een moeilijke wedstrijd, Milan is een sterk team dat leidt in de Serie A, dus we moeten blij zijn dat we ze neergeslagen in de kwartfinales. We hadden de kans om het spel om te draaien in gelijke groepen. Ik denk dat Voor het winnende doel, het resultaat oneerlijk was. We hadden het initiatief, hun doelman was de beste speler van de wedstrijd. We moeten opnieuw over de trend denken als we veel creëren, maar de momenten niet beseffen. We moeten doelgericht zijn, we kunnen zo niet doorgaan, anders winnen we geen wedstrijden die we verdienen om te winnen. Zlatan en Lukaku vechten? Dit is een derby, geen wandeling in het park. Het is onvermijdelijk dat beide teams deze spanning voelden, dus we willen de overwinning opdragen aan de fans, vooral degenen die voor ons kwamen juichen in de teambus. We willen deze vreugde met hen delen
Arsenal deed alles goed, maar ze verloren. Wins geven vertrouwen
Wij hebben bewezen dat wij sterker zijn dan Milaan, Milaan is een sterk team, maar wij hebben bewezen dat wij op hun niveau staan. We hebben zelfs bewezen dat we sterker zijn. We hopen in dezelfde geest verder te gaan. Ruzie tussen Ibrahimovic en Lukaku? Het gebeurt op het veld. Zodra iedereen naar de kleedkamer gaat, verandert alles. We vechten voor de Scudetto. Ze zijn sterk, maar we willen iedereen verslaan zei Marella tegen RAI Sport
Ga je voodoo shit doen, jij kleine kontje. Ibrahimovic-Lukaku tijdens de bekerwedstrijd