Chantal Janzen

Het is nooit te laat om naar de beautytrends van het moment te kijken. Wat dragen de sterren deze zomer als het om make-up en andere beautyproducten gaat? Welke producten hiervan mogen echt niet ontbreken in je eigen collectie?

Een van dé producten die absoluut niet mag ontbreken in je huidige beautycollectie is een goede blush. Blush heeft in 2021 een echte comeback gemaakt – iets wat we al konden zien op televisie bij sterren zoals Chantal Janzen en Monica Geuze. Waar we vorig jaar gingen voor een basic look met lichte blush mag het nu allemaal iets heftiger. De nadruk blijft hierbij liggen op een natuurlijke look. Wanneer je dus kiest voor een opvallende blush in een warme bruine of roze tint is het aan te raden om de rest van je make-up rustig te houden.

Opvallende wenkbrauwen

Wil je er deze zomer trendy bij lopen wat betreft je make-up dan is het zeker aan te raden om je wenkbrauwen wat aandacht te geven. Voor de zomer van 2021 zien we vooral opvallende wenkbrauwen die eveneens een natuurlijk uiterlijk hebben. Heb je van jezelf volle wenkbrauwen dan zit je helemaal goed – volle wenkbrauwen zijn namelijk dé trend van het moment. Gelukkig kun je daar zelf ook wat mee wanneer je wenkbrauwen licht van kleur zijn of niet zo vol zijn. Verf je wenkbrauwen iets donkerder, teken op een natuurlijke manier haartjes bij en kam de bestaande haartjes naar boven.

Zomerse nagels met felle kleuren

Wat betreft nagellak is er van alles te ontdekken. De leukste trend voor warmere dagen op dit gebied is de verandering van kleur. Deze zomer gaan we namelijk massaal voor de zomerse sorbetkleurtjes op de nagels! Hierbij kun je denken aan felle kleuren, zoals roze, paars en oranje maar ook aan pastelkleuren, zoals lichtblauw, lichtgroen en heel lichtgeel. Mocht je het helemaal goed aan willen pakken dan is het hartstikke leuk om voor verschillende kleurtjes te gaan. Draag bijvoorbeeld geel en roze om en om of ga voor een meer neutrale kleurencombinatie, zoals lichtblauw en lichtgroen.

Gekleurde eyeliner of oogschaduw

Nu we het toch over gekleurde make-up hebben – wist je dat je dit jaar de felle kleurtjes ook gewoon op je gezicht kunt aanbrengen? We hebben geen revival van de jaren 80 waarin felle kleuren zoals blauwe oogschaduw in combinatie met roze lippen en rode blush dé trend waren. Wat we echter wel zien, is het gebruik van één opvallende kleur – bijvoorbeeld boven je ogen. Deze zomer staat gekleurde eyeliner bijvoorbeeld centraal; het liefst in een kleur die ook zichtbaar is in een ander onderdeel van je look. Wat dacht je bijvoorbeeld van een felgeel eyeliner-streepje op je ooglid terwijl je een gele top draagt? Of ga voor een opvallende blauwe oogschaduw in combinatie met een spijkerjasje. Met deze trend kun je honderden looks mixen en matchen tot je de ideale zomeroutfit hebt.

Zachte kleuren voor een romantische look

Tot slot nog aandacht voor een meer minimalistische look. De kans is groot dat je bijvoorbeeld niet graag met felle kleurtjes op je gezicht of nagels loopt. Gelukkig zijn er altijd meer trends dan één te ontdekken op het gebied van beauty. Zo zien we deze zomer ook een hele romantische trend: lippenstiften en blushes in fluweelzachte kleuren, zoals een combinatie van rood en roze. Gebruik in deze look geen felle eyeliners of nagellakjes, maar ga voor naturel. Kies je voor een heel voorzichtige kleur lippenstift? Voeg dan nog een beetje blush toe en eventueel een lichte oogschaduw. Het leuke van deze trend is dat vrijwel iedereen het kan hebben. Je speelt alsnog een beetje met make-up met kleur, zonder dat het te heftig of te opvallend wordt.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen