Netherlands

'Covidpatiënten gemiddeld minder lang in ziekenhuis, maar druk op zorg blijft'

Ziekenhuispatiënten die besmet zijn met covid-19 liggen gemiddeld minder lang in het ziekenhuis en belanden minder vaak op de IC dan tijdens de eerste golf. Dat meldt de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) na een rondvraag onder medisch specialisten. Een verandering van aanpak lijkt daardoor nodig.

"De ligduur op de verpleegafdeling is met een derde afgenomen, en het percentage patiënten dat alsnog naar de IC moet worden verplaatst, lijkt meer dan gehalveerd te zijn", zegt internist-infectioloog Annelies Verbon. Wel benadrukt de NIV dat er nog steeds mensen ontzettend ziek worden.

Druk op zorg blijft

"De kans om ernstig ziek te worden van covid lijkt minder groot, maar waarom dat is dat weten we nog niet", zegt Verbon.

Er is volgens de internisten dringend meer onderzoek nodig naar de verschillen ten opzichte van de eerste golf. Niet alleen voor de juiste behandeling van de patiënten, maar ook voor de capaciteitsplanning in de ziekenhuizen, waar tot nu toe vooral werd gekeken naar IC-bemanning.

"We zien dat de klinische afdelingen in het ziekenhuis nu sneller vollopen dan de IC's. De belasting van de ziekenhuizen blijft daarmee groot, omdat de druk wordt verschoven naar andere plekken in het ziekenhuis dan bij de eerste golf", zegt de voorzitter van de NIV, Robin Peeters.

Volgens de vereniging van internisten blijft de kans dat de zorg in het gedrang komt daarom onverminderd groot.

Football news:

Allison over de verwonding van Van Dijk: het was een optionele actie van Pickford, 100%
Voor publieke masturbatie werd de middenvelder anjera El-Melali veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf op proeftijd
We blijven het beste team in de geschiedenis verzamelen. Nu de rechtse verdedigers van de
Ryan Giggs: het kan 15-20 jaar duren voordat de Manchester United titel
Galaxy ontsloeg hoofdcoach Skelotto Guillermo Barros Skelotto vertrekt als hoofdcoach van de Los Angeles galaxy. De club kondigde het ontslag van de specialist aan. Dominic Kinnear is benoemd tot waarnemend hoofdcoach. Gezien de resultaten hebben wij besloten de andere kant op te gaan. Galaxy is een club met een kampioensmentaliteit. Als club hebben we een collectieve verantwoordelijkheid en iedereen zou de schuld voor de huidige situatie van de club moeten delen. Ik neem de verantwoordelijkheid voor de slechte resultaten en geloof dat we de juiste weg kunnen vinden voor dit team en onze clubzei Galaxy CEO Dennis te Klose. Sinds 2019 werkt Skelotto voor de Los Angeles-Club
Gattuso ongeveer 1:0 Sociedad: match afhing, beslissen of Napoli de taak om vooruit te gaan naar de Play-offs de Europa League meer dan de helft
De val van de Portugezen, die Cristiano boven zichzelf stelde. Van Chelsea en Mercedes in 16-naar kijken in Kuban en term for drugs