Netherlands

Commerzbank vindt nieuwe topman bij rivaal Deutsche Bank

Commerzbank heeft zijn nieuwe topman gevonden bij grote rivaal Deutsche Bank. Manfred Knof, die bij Deutsche Bank baas is van de retailtak, komt met ingang van volgend jaar aan het roer te staan bij Commerzbank.

De 55-jarige Duitser heeft eerder een reputatie opgebouwd als iemand die goed kan snijden in de kosten, en dat is precies wat Commerzbank nodig heeft. Het financiële concern staat mede door de coronacrisis voor de zwaarste herstructurering in zeker tien jaar. Bij de op een na grootste bank van Duitsland gaan mogelijk tot 10.000 banen verloren.

Commerzbank kwam begin juli nog in een leiderschapscrisis terecht toen Knofs voorganger Martin Zielke en de toenmalige president-commissaris tegelijk hun vertrek aankondigden. Die stap volgde na maandenlange kritiek vanuit onder meer de Duitse overheid op de slechte prestaties van de bank.

De afgelopen maanden werd er door de kenners veel gespeculeerd over wie de nieuwe baas van Commerzbank zou kunnen worden. Onder meer de Nederlander Roland Boekhout werd als topkandidaat gezien. Hij werkt sinds begin dit jaar bij Commerzbank als leidinggevende bij de tak voor zakelijke klanten.

De benoeming van Knof komt anderhalf jaar nadat Commerzbank mislukte fusiebesprekingen voerde met Deutsche Bank. Zo’n samensmelting had beide banken kunnen helpen om de kosten flink terug te brengen. Maar de betrokken partijen besloten de stap toch niet te zetten omdat de risico’s toch niet zouden opwegen tegen de mogelijke voordelen. Vakbonden in Duitsland waren daarbij tegen de krachtenbundeling vanwege vele ontslagen die waarschijnlijk zouden volgen.

Knof trad pas een jaar geleden in dienst bij Deutsche Bank. Eerder werkte hij onder meer voor verzekeraar Allianz en voor de Dresdner Bank. Die bank is later overgenomen door Commerzbank.

Football news:

De Serie A clubs wonnen 3 van de 4 wedstrijden in de openingsronde van de Champions League. Slechts vier clubs uit de Serie A speelden in de openingsronde van de Champions League. Dinsdag nam Juventus het op tegen Dynamo Kyiv. Lazio versloeg Borussia Dortmund met 3-1 thuis. Ciro Immobile en Jean - Daniel Akpa-Akpro scoorde voor de Romeinen, en de Duitse doelman Marvin Hitz scoorde een eigen doelpunt. Op woensdag maakte Inter een laatste redding in hun stadion tegen Borussia Dortmund
Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland
= = Clubcarrière = = Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League tegen Midtjylland. De 25-jarige middenvelder miste de start van het seizoen door blessure. Hij nam het veld voor de eerste keer sinds augustus
Lukaku heeft negen opeenvolgende wedstrijden gescoord in Europese competities. Hij heeft 10 goals in die tijd
Coach van Salzburg: we speelden beter en verdienden om Lokomotiv
Zidane is ongeveer 2:3 tegen Shakhtar: het spijt me voor de Real Madrid spelers, ze verdienden het niet
Marko Nikolic: met Salzburg waren de laatste 20-25 minuten covid football. De kansen waren in beide clubs, de hoofdcoach van de locomotief Marco Nikolche kampioenen. Waarom heeft niemand Soboslai op het moment met het eerste doel gedekt? Ongedisciplineerd gespeeld. Ik kan me niet herinneren dat Lokomotiv van de standaard is overgeslagen na mijn aankomst. Maar de klap was ook gek. Ik weet dat Soboslai een van de meest getalenteerde spelers in Europa is. Hij kon niet alleen gelaten worden