Netherlands

Colombia start opgravingen in militaire zaak

Een speciaal tribunaal in Colombia is begonnen met het opgraven van lichamen in een onderzoek naar misdaden van militairen. Mogelijk worden vijftig lichamen opgegraven en onderzocht om erachter te komen hoe de mensen om het leven zijn gekomen.

De opgravingen vinden plaats op de begraafplaats in Dabeiba, ten noorden van Medellín. Daar zouden de resten liggen van zeker vijftig mensen die zijn gedood door militairen en daarna zijn gedocumenteerd als gedode militanten. Er wordt onderzocht of dit echt zo was, of dat het om burgers gaat. Die burgerslachtoffers zouden geregistreerd kunnen zijn als militanten, zodat de regeringssoldaten extra geld zouden krijgen. Tussen 1998 en 2014 zijn zeker 2248 onschuldige Colombianen de dupe geworden van dergelijke praktijken.

De zaak kwam aan het rollen doordat een voormalige militair hierover had getuigd. De slachtoffers zijn overwegend mannen tussen de 15 en 56 jaar oud uit Medellín.

Football news:

Bartomeu-Suarez: Ik wil een afscheidswedstrijd organiseren. Barcelona zal altijd uw thuis zijn
Arsenal is geïnteresseerd in Jorginho
PSG weigert Allie te huren vanwege de buitensporige eisen van Tottenham
Lopetegui over Beieren: een dergelijk team is al vele jaren niet meer in Europa geweest. Sevilla hoofdcoach Julen Lopetegui sprak vóór de Europese Super Cup, waar zijn team Bayern München zal spelen. Zo ' n team bestaat al jaren niet meer in Europa. Bayern heeft een coach die veel lof verdient voor de manier waarop hij het team leidde en zich liet zien. Het is erg moeilijk om zijn prestaties te herhalen. Dit team weet precies hoe ze willen spelen, aanvallen en verdedigen, zei Lopetegui
Ronaldo is een beest. Het is ongelooflijk dat hij vecht met Messi, minder begaafd door de natuur
Gotze op de verkeerde beslissing om terug te keren naar Borussia: de dingen gingen niet zoals ik verwachtte
Fans vonden het absoluut sensationeel dat een footballspeler op een trein kon stappen. En deels omdat hij kon lezen. De Noorse uit de Premier League vernietigt mythes