Netherlands

CDU: opvolger Merkel wordt in januari gekozen

Afgevaardigden van de CDU kiezen in januari een nieuwe partijleider. Dat zijn de drie belangrijkste kandidaten van de Duitse partij overeengekomen met het partijbestuur, nadat eerder deze week onrust was ontstaan over het (opnieuw) uitstellen van het CDU-congres.

Tijdens dat congres in december zou worden gestemd over 'de nieuwe Merkel'. Maar vanwege de coronacrisis gaat die bijeenkomst niet door, maakte het CDU-bestuur maandag bekend.

De kandidaat die vooroploopt in de peilingen, Friedrich Merz, beschuldigde de leden van de partijtop er daarna van dat ze met het uitstel probeerden te voorkomen dat hij de verkiezingen zou winnen. Tegen de Duitse krant Die Welt zei hij aanwijzingen te hebben dat Armin Laschet, een van de andere kandidaten, meer tijd nodig heeft om aan zijn presentatie te werken.

Samenhang

Vandaag is dus bekendgemaakt dat medio januari wordt gestemd over de opvolger van Merkel. "Eenheid in de CDU is belangrijk voor Duitsland, vooral in zulke moeilijke tijden", zegt algemeen secretaris Paul Ziemiak op Twitter. "Deze afspraak is een belangrijk signaal van de samenhang in onze partij."

Hoe de verkiezingen voor de nieuwe partijleider er precies uit komen te zien, wordt in december bekend. De drie kandidaten hebben de voorkeur voor een fysieke bijeenkomst, maar als dat niet kan zal digitaal worden gestemd.

In Duitsland zijn volgend jaar landelijke verkiezingen. Het was al duidelijk dat Merkel daarna niet terugkeert als partijvoorzitter en bondskanselierkandidaat.

Football news:

Pogba en Mctominay zullen niet met Southampton spelen vanwege blessures
Chalhanoglu zal naar Manchester United verhuizen in de zomer van 2021 (Christian Falk). AC Milan middenvelder Hakan Chalhanoglu kan een Manchester United speler worden. De kans dat de 26-jarige aan het begin van het seizoen 2021/22 tot de Engelse club zal toetreden, is 90%, schrijft Sempre Milan, verwijzend naar exclusieve informatie van Sport Bild journalist Christian Falk. AC Milan is te laat met de onderhandelingen over een nieuw contract met de speler en zijn huidige overeenkomst loopt af in juni 2021. Çalhanoğlu heeft dus sinds januari het recht om met andere clubs te onderhandelen. Volgens onze informatie hebben de eerste onderhandelingen tussen Manchester City en Chalhanoglu over de overgang naar 2021 deze zomer al plaatsgevonden. Zij bevonden zich toen in een vergevorderd stadium. Dit werd ondersteund door het feit dat Milan ' s management Juventus afwees, die kort voor het transfervenster in de zomer van 2020 Chalhanoglu wilde tekenen. Op dit moment hebben we het over het salaris dat de speler zal ontvangen. Het feit dat chalhanoglu een vrije agent zal zijn, is een groot voordeel voor hem zei Falk. Dit seizoen maakte de speler 8 optredens voor AC Milan in de Serie A en maakte één assist. De volledige statistieken zijn hier te vinden
Benzema, Carvajal, Ramos en Valverde zullen niet spelen met Alaves als gevolg van blessures
Ronaldo speelt niet tegen Benevento. Volgens journalist Gianluca Di Marzio zal Juve striker Cristiano Ronaldo morgen niet deelnemen aan deze wedstrijd, omdat de hoofdcoach van het team Andrea Pirlo besloten heeft om hem te laten rusten
Alaba ' s agent wil een gesprek beginnen met Chelsea en PSG in Januari
Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training