Netherlands

Carnavalszondag: ‘Stevige wind, maar niet extreem’

Voor de derde zondag op rij is er dit weekend kans op zware windstoten. Volgens Meteo Limburg zullen die waarschijnlijk niet extreem zijn.

Volgens het weerbureau gaan we qua weer een wisselvallige carnaval tegemoet met buien of langere perioden van regen, maar ook met lange droge perioden met af en toe zon. Vooral op maandag en dinsdag breekt de zon door. Het lijkt erop dat carnavalsmaandag de droogste dag zal zijn. De maximumtemperaturen liggen op zaterdag rond de 11 graden, zondag en maandag tussen de 12 en de 14 graden en dinsdag rond de 10 graden.

Woensdag is het overwegend droog met in de ochtend kans op een enkele (hagel)bui. De temperatuur komt uit op zo’n 7 graden en de wind is stevig. In de tweede helft van de avond gaat het regenen en koelt het af naar een graad of 5. Ook donderdag is het winderig en bewolkt maar overwegend droog. In de avond opnieuw kans op regen.

Vrijdag is het lange tijd droog. Stapelwolken en zon wisselen elkaar af en in de middag is het vaker bewolkt. Ook dan staat er een matige tot (vrij) krachtige zuidwestenwind.

Bekijk hier de weersvoorspellingen