Netherlands

Burgemeesters vinden kleine tv-schermen op terrassen geen probleem

Burgemeesters vinden kleine tv-schermen op terrassen geen probleem

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Burgemeesters van het Veiligheidsberaad zien geen problemen met kleine tv-schermen op terrassen, omdat mensen daar toch wel naar het EK voetbal gaan kijken op hun eigen apparatuur.

„Want je mag op het terras zijn. Daarvan hebben we er genoeg in Middelburg”, zei burgemeester Harald Bergmann maandag voorafgaand aan het beraad.

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie liet alvast weten dat rond de eerstvolgende wedstrijd van Oranje (donderdag) nog geen EK-schermen worden toegestaan. „Vooralsnog mogen de schermen maandag ook niet.” Vrijdag bespreekt het kabinet het onderwerp opnieuw.

Lees ook: Kabinet wil eerder versoepelingen: vanaf 26 juni minder coronaregels

De voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s die samen het beraad vormen, zijn tegen grote schermen omdat die lastiger zijn te controleren. De schermen trekken volgens hen grote groepen aan en dan gaan Oranjefans al snel te dicht op elkaar staan.

Veel burgemeesters willen „zodra het kan afscheid nemen van alle maatregelen”, zoals burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht het omschrijft. Volgens voorzitter Hubert Bruls van het beraad neemt de druk op de buitenruimte de laatste tijd enorm toe. „Je merkt aan alles dat wij naar het eind van de crisis gaan. Wij moeten nog even twee weken doorbijten. Het komt goed”, aldus de burgemeester van Nijmegen.

Football news:

Messi zal niet trainen met Barca totdat hij een contract ondertekent
Juventus tekent Santos voor Caio Jorge. Salaris-1,5 miljoen euro plus bonussen
Allegri op Juve: Ronaldo is vol enthousiasme. Dybala heeft een spierprobleem. Kulusevski moet worden toegevoegd
Nedved over Locatelli: Juve beschouwt haar aanbod eerlijk en goed
Koeman op 3-0 met Stuttgart: een geweldige wedstrijd van Barca tegen een sterk team. We zijn op de goede weg
Mkhitaryan wil concurreren met Roma voor de scudetto: er zal niets meer over zonder trofeeën aan het einde van zijn carrière
Pavel Nedved: Ronaldo is een garantie voor doelen, een bijzonder waardevolle speler. Juve is wedden op hem