Netherlands

Burgemeester André Baars van Ermelo stapt op

Burgemeester André Baars van de gemeente Ermelo stapt op. Dat heeft hij woensdagavond bekendgemaakt tijdens een raadsvergadering.

Aanleiding voor zijn vertrek is een onderzoeksrapport over zijn functioneren dat twee weken geleden verscheen. Dat onderzoek was in juli in gang gezet door de fractievoorzitters van de Ermelose partijen, die hun vertrouwen in Baars hadden opgezegd.

Uit het rapport blijkt dat de CDA-er zich „belerend” opstelde richting wethouders en dat hij een „dominante bestuursstijl” heeft. Ook beschuldigden de burgemeester en de wethouders elkaar van „onbehoorlijk bestuur.”

Wel vragen de onderzoekers, prof. Paul Frissen en dr. Martin Schulz, zich af of de burgemeester niet als zondebok wordt gebruikt voor de problemen die in de gemeente spelen.

De burgemeester gaf woensdagavond aan dat hij niet langer het vertrouwen geniet van de gemeenteraad. „Daar wringt de schoen.” Daarop zei hij zijn ontslag in te dienen.

Voor diverse raadsleden kwam zijn besluit als een verrassing. Wethouder Laurens Klappe: „Het besluit van de burgemeester om te stoppen heeft ons overvallen, maar we respecteren het. Het is triest dat het zo ver is gekomen.”

Klappe zei verder dat Baars „als mens prettig is in de omgang” maar dat er op professioneel gebied niet met hem valt samen te werken. Al vanaf het aantreden van de coalitie ging de samenwerking moeizaam, zei de wethouder.

De fractievoorzitters bevestigden dat zij nog steeds achter hun besluit staan om het vertrouwen in de burgemeester op te zeggen. Bart van de Knaap (BurgerBelangen Ermelo) zei wel het een van de „moeilijkste besluiten” uit zijn ambtsperiode te vinden.

Folkje Spoelstra (ChristenUnie) werd even emotioneel in de avond. Met trillende stem zei ze „het geruzie en gedoe helemaal zat” te zijn.

Football news:

Bale hoeft niets te bewijzen. Zijn aanwezigheid inspireert de Tottenham spelers. Davis op de middenvelder
Pochettino en Raul kunnen Zidane vervangen in Real Madrid. De club wil de Fransman niet ontslaan, maar Real Madrid denkt erover om de hoofdcoach te veranderen na een aantal mislukte wedstrijden in de prestaties van het team. De club wil Zinedine Zidane niet ontslaan, gezien de grote liefde die de fans voor hem hebben, maar als de resultaten van het team niet dramatisch verbeteren, zal de Real Madrid management gedwongen worden om de Fransman te sturen om af te treden. Op dit moment heeft de club twee kandidaten voor deze post - voormalige Tottenham manager Mauricio Pochettino en Castilla coach Raul. Tot nu toe heeft Real Madrid geen contact met Argentinië opgenomen. Wat Raul betreft, de club wil niet dat hij zo snel met het hoofdteam van Real Madrid gaat werken. De club is echter van mening dat de Spanjaard in de toekomst zeker het team zal leiden
Stefano Pioli: Milan moet de Keltische wedstrijd serieus nemen. Ze spelen altijd goed
Atalanta kapitein Gomez volgde Gasperini ' s instructies niet op in de wedstrijd tegen Midtjylland. Hij werd vervangen in de rust
Tuchel in de wedstrijd tegen Manchester United: de overwinning is verplicht. Voor haar naar Engeland komen is een grote uitdaging
Jimenez zal Attletico ' s wedstrijden met Real Madrid en Salzburg missen als gevolg van een heupblessure
Gladbach middenvelder Neuhaus: het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale van de Champions League. Laten we dit in Madrid ophelderen! Borussia Monchengladbach middenvelder Florian Neuhaus sprak over de aankomende wedstrijd van de Champions League groep het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale, maar we zullen het gewoon ophelderen in Madrid! Wij hebben er al op gewezen dat wij niet alleen in deze groep goed willen spelen, maar ook vooruit willen gaan! We vliegen naar Real Madrid, op de eerste plaats aan tafel, en we hebben alle reden om vertrouwen te hebben zei Neuhaus. Borussia scoorde 8 punten na 5 wedstrijden van de groepsfase van de Champions League en leidde hun Kwartet. Real Madrid scoorde 7 punten en staat op de derde plaats, achter Shakhtar in persoonlijke ontmoetingen. Groep B: Borussia M en Shakhtar verhuisden Real Madrid en Inter. Iedereen heeft een kans voor de Play-offs