Netherlands

Britse banken heffen rekening Europese klanten op vanwege brexit

De bankrekeningen van Britten die in de EU wonen, dus ook Nederland, worden aan het eind van dit jaar opgeheven. Er is namelijk nog geen handelsovereenkomst gesloten over de diensten van de banken na de brexitovergangsperiode op 31 december. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Het gaat om 13.000 klanten met particulieren en zakelijke rekeningen bij de banken Lloyds, Barclays en Coutts. Zij informeerden hun klanten, onder meer in Nederland, Duitsland en Ierland, de afgelopen tijd via een brief. The Guardian denkt dat meerdere banken zullen volgen. Een woordvoerder van Lloyds liet aan de krant weten: „We hebben een klein aantal klanten in de getroffen EU-landen geschreven om hen te laten weten dat we, vanwege het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU, helaas niet langer in staat zullen zijn om hen diensten te verlenen van in het VK gevestigde banken.”

Op dit moment houdt het Verenigd Koninkrijk zich nog aan dezelfde Europese economische afspraken. Als op 31 december de Britten zonder deal de EU verlaten, kunnen de banken niet langer hun diensten in Europa aanbieden. Andersom heeft het Verenigd Koninkrijk wel al een regeling getroffen voor de diensten van EU-banken in het land.

Vorige week schreef De Nederlandsche Bank (DNB) dat Britse banken niet langer betaal- of spaarrekeningen kunnen verstrekken aan particuliere klanten in Nederland.

Football news:

Bale op Tottenham start: ik ben nog niet helemaal klaar. Ik probeer in vorm te komen
Ex-Barca coach Sethien kan het overnemen in Palmeiras
Fonseca ongeveer 2:1 met jonge jongens: gaf een pauze aan sommigen. Nu Roma zal zich richten op Milaan
Hoogtepunt van de maand: de Rangers vooruit scoorde van 50 meter (het verste doelpunt in de geschiedenis van de Europa League). Gerrard zegt dat hij nog nooit iets mooiers gezien heeft dan pure waanzin
Mourinho op 3:0 met LASK: moeilijke tegenstander, maar Tottenham speelde zo dat de overwinning leek gemakkelijk
Stefano Pioli: Milaan is geen gewoon team. Hij speelt met minder toewijding na de Derby
Barca spelers-verslag over loonsverlagingen: we gaan niet tolereren dat de club onze rechten schendt. De deelnemers in de brief reageerden op het verzoek van de directie om loonsverlaging en gaven uiting aan hun ontevredenheid. Marca met betrekking tot El Mundo onthult enkele details van de brief. Wij zullen niet accepteren dat Barcelona onze rechten schendt met de argumenten in hun boodschap. Zij zijn van mening dat de enige manier om de kosten te verlagen is door gezamenlijke actie van alle groepen en delen van de club. Tegelijkertijd geven zij echter in duidelijke tegenspraak toe dat sommige van de genoemde groepen en afdelingen reeds de economische aanpassingen hebben doorgevoerd die zij wensen, luidt de tekst van de brief. In de brief van de spelers staat dat het team op dit punt eensgezind is, ondanks het feit dat Marc-Andre Ter Stegen, Clement Langle, Frankie De Jong en Gerard Pique onlangs hun contracten hebben verlengd