Netherlands

Britse acteur Sean Connery (90) overleden

1930-2020 Sir Sean Connery speelde in zeven James Bond-films de wereldberoemde geheim agent. Ook won hij een Oscar voor zijn rol in The Untouchables (1988).

De Britse acteur Sean Connery is op 90-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt, meldt BBC zaterdag. Sir Sean Connery, geboren in Schotland, was de eerste acteur die geheim agent James Bond vertolkte in de beroemde filmreeks en deed dat zeven keer. Ook won hij een Oscar voor zijn rol als agent in The Untouchables (1988).

Connery, geboren in de Schotse hoofdstad Edinburgh in 1930, werkte begin jaren 50 als hulp achter de schermen bij theaters. Zijn eerste podiumwerk deed hij in 1953, toen hij een kleine rol in een toneelstuk kreeg. Eind jaren 50 brak hij door in de filmwereld. Naast de James Bond-reeks vergaarde hij ook faam door zijn rollen in The Hunt for Red October (1990) en The Rock (1996).

Connery werd in 2000 geridderd door koningin Elizabeth. Afgelopen augustus was zijn negentigste verjaardag.

Football news:

Barcelona eerste ooit Champions League penalty schop in 5 opeenvolgende rondes
Bijna zwanger betekent niet zwanger. Dit is Tuchel 's metafoor over PSG' s kansen voor de Champions League play-offs: we leggen uit hoe ze zich aanpassen aan Manchester United en RB
We kennen meer dan de helft van de deelnemers in de Champions League playoffs. Wie is daar al en wie heeft het uitgesteld tot de laatste ronde?
Maguire ongeveer 1:3 met PSG: de tegenstander scoorde illogisch - een ricochet en flipperen rond het strafgebied
Ronald Koeman: Barcelona wil 18 punten scoren in de Champions League. We hadden een geweldige 1e helft met Ferencvaros
= = Clubcarrière = = Lampard maakte zijn debuut in het eerste elftal in de play-offs voor de tweede keer op rij. Sevilla kan nog steeds Chelsea op deze indicator op de laatste dag van het spel, maar ze zullen niet verslaan hun rivaal in de tafel, omdat de Blues nog steeds het voordeel in face-to-face vergaderingen. De Londense club heeft de eerste plaats in Groep E
Manchester United, PSG en RB hebben elk 9 punten in Groep H voor de laatste ronde van de Champions League