De gemeente Breda en de lokale horeca maken waarschijnlijk nog deze week de nieuwe afspraken bekend over het ‘herfstproof’ maken van de terrassen.

Eén van de toezeggingen van de gemeente Breda is het sneller toekennen van vergunningen voor overkappingen van terrassen.

"Normaal duurt het zeker twaalf weken als je zo'n bouwwerkvergunning aanvraagt. De gemeente heeft die tijd teruggebracht naar twee weken", zegt Johan de Vos, woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Breda.

Enkele weken geleden liet de gemeente Breda al horen dat de lokale horeca de terrassen tot 1 januari mag laten staan, zolang de ondernemers en hun gasten zich aan de coronarichtlijnen houden.

Op deze manier kunnen de horeca-eigenaren hun omzetverlies enigszins binnen de perken houden. Eerder gaf het stadsbestuur toestemming aan de ondernemers om hun terrassen op straten en pleinen verder uit te breiden dan normaal het geval is.

"Wat ik er wel van kan zeggen, is dat Breda echt maximaal meedenkt en meewerkt met de horeca. Daar zijn we met z'n allen de gemeente zeer erkentelijk voor", aldus De Vos.