Een groep boeren blokkeert zaterdagavond een distributiecentrum van Jumbo in het Brabantse Veghel. Ze staan met tientallen trekkers op en naast het terrein van de supermarktketen.

Met deze actie uiten de boeren hun ongenoegen over minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). Zij wil het toevoegen van eiwit in veevoer verbieden om zo de stikstofuitstoot te verminderen.

Sinds donderdagavond protesteren boeren in relatief kleine groepjes op verschillende plekken in het land tegen Schoutens besluit, onder meer op het Binnenhof, het Malieveld, de A1 en de A2. Eerder op de dag vond een vergelijkbare demonstratie plaats bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle.

De politie Oost-Brabant laat weten dat de sfeer in Veghel "goed" is. Hoewel de demonstranten niet overal voldoende afstand houden, verloopt de actie vreedzaam. De demonstratie, die niet aangekondigd was, wordt daarom niet vroegtijdig afgebroken.

Zaterdagavond vinden ook op andere plekken in het land boerenprotesten plaats. Zo rijden volgens NH Nieuws zeker veertig boeren op trekkers vanuit Edam en omgeving richting Amsterdam. Ze willen protesteren in de binnenstad, maar het is niet duidelijk of dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Volgens de regionale omroep worden de boeren door politieagenten begeleid.