Netherlands

Blok: geweld Nagorno-Karabach moet stoppen

Foto: ANP

Het geweld tussen Azerbeidzjan en Armenië in de afgesplitste regio Nagorno-Karabach, waar voornamelijk etnische Armenen wonen, moet stoppen. Dat vindt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

Hij zegt “extreem bezorgd” te zijn over de berichten over burgerslachtoffers. Blok roept beide partijen op tot de-escalatie, zodat ze weer kunnen aanschuiven aan de onderhandelingstafel.

Beide landen zijn voormalige Sovjetrepublieken. Ze zijn al jaren in conflict over het gebied, ondanks een staakt-het-vuren dat in 1994 werd overeengekomen. Armenië rekent op steun van Rusland. Azerbeidzjan heeft Turkije als ‘broederstaat’.

Ze beschuldigen elkaar ervan te zijn begonnen met beschietingen in de betwiste regio. Het zijn de ergste botsingen tussen de landen sinds 2016. Armenië maakt melding van talrijke doden en ernstige verwoestingen in Nagorno-Karabach.

Het ministerie van defensie van Nagorno-Karabach claimde zondag dat het vier helikopters, vijftien drones en tien tanks van Azerbeidzjan heeft vernietigd. Dat land zegt op zijn beurt dat het zeven dorpen heeft “heroverd” en “bevrijd van de Armeense bezetting”.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi