Sander Hoogendoorn vond het maandag tijd om Bilal Wahib een tweede kans te geven. De radio-dj stapte van de ban af en speelde het nummer Tigers. Het was de eerste keer sinds het Instagram-incident van de acteur en rapper dat er een nummer van Wahib op de Nederlandse publieke radio was te horen.

Radiozenders besloten Wahib eind maart te boycotten wegens een incident waarbij de rapper een minderjarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel te tonen tegen betaling.

"Hoelang duurt zo'n ban? En wie gaat daarover?", vroeg Hoogendoorn zich hardop af tijdens de uitzending. De radio-dj vond dat het tijd was om van de ban af te stappen. "Ik vind het buiten proportie dat zijn carrière nu voorbij is. (...) De boodschap is nu wel binnengekomen bij hem. Het is heel sterk om hem een collectieve tweede kans te geven."

Ook directeur Vincent Patty van platenlabel Top Notch vindt dat Wahib een tweede kans verdient, vertelt hij aan de NOS. Het label heeft de samenwerking met Wahib overigens nooit gestopt, zegt Patty. "We hebben destijds gecommuniceerd dat we het werk neerlegden om te praten en te kijken wat er aan de hand was, maar de samenwerking heeft altijd bestaan."

Nathan Moszkowicz, de manager van de rapper, is blij dat er voor het eerst weer muziek van Wahib op de radio te horen is. "Ook wij hebben te horen gekregen dat 3FM de muziek van Bilal weer gaat draaien. Daar zijn wij als management erg blij mee. Wat er ook heeft plaatsgevonden de afgelopen maanden, zijn talent blijft onmiskenbaar. We kijken uit naar de toekomst", vertelt hij aan de NOS.

"Als zender zetten we hem op dit moment niet op de playlist", stelt een woordvoerder van NPO. "Maar dj's mogen wel zelf besluiten zijn muziek te draaien als zij zich daar goed bij voelen." Dit beleid geldt niet alleen voor 3FM, maar ook voor zender FunX. Die zender draait doorgaans meer muziek van Wahib dan 3FM.

Het is nog onduidelijk wat andere radiozenders doen. Zij waren niet bereikbaar voor commentaar.