Netherlands

Biden: scheiden migrantenkinderen van ouders misdadig

De Democratische kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap Joe Biden heeft hard uitgehaald naar het voormalige beleid van de Trump-regering om de kinderen van illegale migranten te scheiden van hun ouders. Biden noemde dat beleid „misdadig” tijdens het laatste verkiezingsdebat. Trump stelde dat het bewuste beleid juist dateerde uit de Obama-periode.

In het derde debatsegment ging het over Amerikaanse families en bracht gespreksleider Kristen Welker het familiescheidingsbeleid aan de orde. Daarop opende Biden frontaal de aanval op de Trump-regering.

De Verenigde Staten begonnen in mei 2018 met het beleidsmatig scheiden van migrantengezinnen. Nadat er in binnen- en buitenland alom schande was gesproken van beelden van huilende kinderen in kooien, besloot de regering de praktijken na zes weken weer te staken, behalve in gevallen waarin de ouders „een risico” voor hun kinderen vormden.

Biden hamerde er nog eens op dat meer dan 500 kinderen nog steeds niet met hun ouders zijn herenigd. President Trump zei dat het familiescheidingsbeleid dateerde uit het Obama-tijdperk. „Hij bouwde de kooien, wij pasten het beleid aan”, aldus de president, die nooit een geheim heeft gemaakt van zijn harde aanpak van illegale migranten.

In het derde segment kwamen ook het zorgstelsel en sociaaleconomische ongelijkheid aan bod. Trump gaf de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi er de schuld van dat er nog altijd geen coronasteunpakket is.

Football news:

Hoe herinner je je Maradona? Laten we warme herinneringen delen, verhalen uit je jeugd en hoeveel je Diego
Barcelona Twitter: Dank u voor alles, Diego
Real Madrid: Maradona - een icoon van miljoenen fans, een van de grootste in de geschiedenis van het voetbal
Oekraïne kreeg een 0:3 nederlaag in het spel met Zwitserland. De UEFA maakte een beslissing over het resultaat van de wedstrijd tussen de nationale teams van Oekraïne en Zwitserland in de Volkenbond, die niet plaatsvond vanwege de uitbraak van het coronavirus in het Oekraïense team. De wedstrijd zou plaatsvinden op 17 November, maar werd geannuleerd. De UEFA heeft de Oekraïense nationale ploeg een 0:3 technische nederlaag toegekend, omdat het team zelf verantwoordelijk is voor het feit dat het spel niet heeft plaatsgevonden. Zo scoorde Zwitserland 6 punten in groep A4 van de Volkenbond en behield zijn inschrijving in de hoogste divisie van het toernooi. Op dit moment is Oekraïne gedegradeerd tot groep B, maar de voetbalfederatie van het land heeft het recht beroep in te stellen tegen het besluit van de UEFA tot CAS
Maradona ' s spel was verrukt Argentinië en verrukt ons allemaal. Hij was de beste die ik ooit heb gezien. Voormalig Braziliaanse spits Romario sprak over de dood van Ex-Argentina striker Diego Maradona door een hartstilstand. Mijn vriend, de legendarische Maradona, is overleden! Een Argentijn die de wereld veroverde dankzij de bal in zijn voeten, maar ook vanwege zijn positiviteit en unieke karakter. Ik heb meer dan eens gezegd dat van degenen die ik op het veld zag, hij de beste was. Zijn optredens over de hele wereld verheugden het hele land en verheugden ons allen. Ik zal nooit vergeten hoeveel plezier we samen hadden. Hij was nooit een tegenstander voor mij. Hij behandelde me als een broer. Hij is te vroeg vertrokken. De Argentijnen knuffelen, zijn familie knuffelen. Dit is een groot verdriet. Ga met God, broeder schreef Romario. De Argentijnse voetbalbond bevestigde de dood van Maradona: u bent voor altijd in ons hart
Napoli over de dood van Maradona: tot ziens, Diego
Zlatan Ibrahimovic: ik mis het Zweedse nationale team. Degenen die zich niet vervelen hebben hun carrière al beëindigd. Ik ben er nog niet