Netherlands

‘Beurzen in de ban van economische cijfers en corona-uitbraak’

De nieuwe beursweek staat vooral in teken van nieuwe macro-economische cijfers en het verdere verloop van de coronacrisis. In de Verenigde Staten komen daarnaast de presidentsverkiezingen steeds dichterbij. Beleggers zullen zich hier komende weken op voorbereiden en hun posities innemen.

De oplopende besmettingsaantallen in tal van landen geven beleggers veel zorgen. Hierdoor dreigen hernieuwde lockdownmaatregelen met mogelijk verstrekkende economische schade. Daarbij is er in de VS nog altijd geen akkoord bereikt over een nieuw steunpakket van de overheid.

Intussen zorgen de Amerikaanse presidentsverkiezingen voor veel onrust. De Democratische presidentskandidaat Joe Biden verweet rivaal Donald Trump onlangs te liegen als Joseph Goebbels, de propagandaminister van de nazi’s. Dit weekend werd ook bekend dat president Trump er kort voor de stembusgang nog een benoeming van een nieuw lid van het Hooggerechtshof door wil krijgen, wat weer voor boze reacties zorgt in het Democratische kamp.

De financiële markten verwerken deze week verder onder meer nieuwe gegevens over de industrie in grote economieën als de VS, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Ook verschijnt er weer een nieuw Amerikaans banenrapport, dat inzicht biedt in de ontwikkeling van de werkgelegenheid in de grootste economie van de wereld.

Wat betreft bedrijfsresultaten is het de komende dagen nog rustig. In de VS geeft onder meer chipconcern Micron Technology een kijkje in de boeken en in Europa is het de beurt aan kledingketen Hennes & Mauritz (H&M).

Verder gaat de aandacht uit naar techbedrijven, onder meer omdat de VS extra handelsbeperkingen hebben opgelegd aan de grootste Chinese chipfabrikant Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC). Ook speelt er dit weekend nog een rechtszaak over een dreigende ban van de app TikTok uit Amerikaanse appstores. Daarover was zondagmiddag, enkele uren voordat het verbod op het populaire videoplatform zou moeten ingaan, nog altijd geen duidelijkheid.

Football news:

Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland
= = Clubcarrière = = Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League tegen Midtjylland. De 25-jarige middenvelder miste de start van het seizoen door blessure. Hij nam het veld voor de eerste keer sinds augustus
Lukaku heeft negen opeenvolgende wedstrijden gescoord in Europese competities. Hij heeft 10 goals in die tijd
Coach van Salzburg: we speelden beter en verdienden om Lokomotiv
Zidane is ongeveer 2:3 tegen Shakhtar: het spijt me voor de Real Madrid spelers, ze verdienden het niet
Marko Nikolic: met Salzburg waren de laatste 20-25 minuten covid football. De kansen waren in beide clubs, de hoofdcoach van de locomotief Marco Nikolche kampioenen. Waarom heeft niemand Soboslai op het moment met het eerste doel gedekt? Ongedisciplineerd gespeeld. Ik kan me niet herinneren dat Lokomotiv van de standaard is overgeslagen na mijn aankomst. Maar de klap was ook gek. Ik weet dat Soboslai een van de meest getalenteerde spelers in Europa is. Hij kon niet alleen gelaten worden
⚒ Shakhtar Reed Real Madrid voor een hele helft, schoot drie-en deed het! Maar voordat ik vertrok, verloor ik 10 mensen, maar Zidane zonder Ramos - niet erg. Oekraïense clubs Ik start de groepsfase van Europese competities met de grandees: Dynamo Kyiv op dinsdag duurde een hele helft met Juventus (eind 0:2), Zarya zal ontmoeten in de Europa League met Leicester, en Shakhtar ging naar Real Madrid. Vijf jaar geleden kregen de mijnwerkers 3-7 in totaal. Shakhtar heeft er drie naar Real Madrid verscheept in 42 minuten in het Santiago Bernabeu stadion in 42 minuten. Alle ballen bleken spottend te zijn: