Netherlands

Betuwse Halloweenfilm door corona jaar uitgesteld

Het coronavirus treft ook de speelfilm ”De vloek van Lughus”, waarover christelijke raadsfracties in de Betuwe vorig jaar kritische vragen stelden. De première, die was gepland rond Halloween (31 oktober), is met een jaar uitgesteld. De film is nog niet af.

Eerder dit jaar, tijdens de eerste virusgolf, moesten opnamen voor de film als gevolg van de coronamaatregelen worden afgelast. De komende weken zijn de laatste vijf draaidagen. Die kunnen onder het huidige coronaprotocol wel doorgaan, zegt regisseur Sjoerd de Bont.

De film speelt zich af in Tiel en omgeving tijdens Halloween. Het Regionaal Investeringsfonds Fruitdelta Rivierenland is een van de sponsors.

Namens de acht deelnemende gemeenten zag het in de film een prima medium om de Betuwe toeristisch te promoten. De SGP-fracties in Neder-Betuwe en Zaltbommel en de PCG in Buren dachten daar anders over.

„We moeten ver bij Halloween, een duister feest van heidense oorsprong, vandaan blijven”, stelde de SGP in Neder-Betuwe. „Gespot met dood, bloed en monsters, wat bij kinderen tot negatieve gedachten leidt, hoort niet met gemeenschapsgeld bevorderd te worden.”

De film gaat over een eeuwenoude plaaggeest die ontsnapt en zich nestelt in het beeld van Flipje in Tiel. Alle wensen die op het marktplein van de stad worden uitgesproken, komen vervolgens uit. De hoofdpersonages, Romy (14) en haar broertje Ryan (10), krijgen ruzie en opeens verdwijnt Ryan. De vraag is of het beeld daar iets mee te maken heeft.

Volgens De Bont wordt ”De vloek van Lughus” absoluut geen griezelfilm. „Het verhaal ontwikkelt zich overdag, niet ’s avonds. Daar hebben we bewust voor gekozen. We wilden de film niet te donker maken. Het wordt een grappige, avontuurlijke kinderfilm voor 6- tot 10-jarigen. Dood en bloed komen er niet in voor.”

Football news:

Van Dijk-beste centrale verdediger van 2020, Trent-right, Robertson-left (ESPN)
Massimiliano Allegri: Ronaldo is een topspeler in termen van mentaliteit. Hij heeft elk jaar een nieuw doel.Voormalig Juventus hoofdcoach Massimiliano Allegri deelde zijn mening over striker Cristiano Ronaldo. Ik had veel sterke spelers, sterk qua mentaliteit. Bijvoorbeeld verdedigers Chiellini en Nesta, middenvelders Gattuso en Seedorf en forwards Ibrahimovic en Ronaldo. Ronaldo is qua mentaliteit een topspeler. In dit opzicht is het anders dan de andere. Hij won vijf gouden ballen, vijf overwinningen in de Champions League, één won de Euro Met Portugal. Het is moeilijk, en hij draagt altijd bij. Elk jaar heeft hij een nieuw doel zei Allegri
Borussia Dortmund presenteerde een collectie met Spongebob als onderdeel van een deal met Nickelodeon
Woodward zei dat het team veel werk te doen heeft om trofeeën te winnen. Wij begrijpen dat er nog veel werk aan de winkel is om de stabiliteit te bereiken die nodig is om trofeeën te winnen. In April heb ik gezegd dat we ons blijven inzetten voor versterking van het team, maar we zijn gedisciplineerd in de uitgaven tijdens de pandemie. Ik denk dat wij dit hebben bereikt dankzij de versterkingen die wij in de zomer hebben gemaakt. Onze totale netto-uitgaven sinds de zomer van 2019 zijn meer dan 200 miljoen euro - meer dan enige andere grote Europese club in deze periode. Wij zullen Ole blijven steunen met een geplande langetermijnaanpak voor werving die gericht is op de Zomertransportramen, aldus Woodward
Neuer-best goalie in 2020, Alisson-2nd, Oblak-3rd (ESPN)
Liverpool is geïnteresseerd in de 21-jarige Leipzig verdediger Konate.Liverpool is vastbesloten om zijn defensieve lijn te versterken. Volgens Bild-journalist Christian Falk zijn Merseysiders geïnteresseerd in de verdediger van RB Leipzig Ibrahima Kenate. De Rods hebben ook een belang in DAIO Upamecano, die door Leipzig wordt gewaardeerd op 40 miljoen euro. De 21-jarige Konate, wiens contract afloopt in 2023, heeft vier wedstrijden gespeeld in de Bundesliga. De statistieken van de Fransman zijn er
Ik wacht op Golovin. Maar misschien is het beter om nog een week of twee te wachten Monaco manager Niko Kovac heeft gesproken over de terugkeer van middenvelder Alexander Golovin na een blessure. Wanneer denk je dat Alexander Golovin terug zal keren naar het veld? Alexander is op de goede weg. Ik sprak onlangs met de medische staf en ze adviseerden me hem niet terug te jagen omdat de verwonding ernstiger was dan aanvankelijk dacht. Hoe dan ook, ik wacht op hem omdat hij een geweldige speler is. Maar we hebben tot nu toe goede resultaten, dus het is misschien beter om nog een week of twee te wachten om het risico te vermijden zei de coach