logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Bertens slaat zich naar kwartfinales in Brisbane

WATERINGEN - Kiki Bertens heeft zich verzekerd van een plek in de kwartfinales van het sterk bezette WTA-toernooi van Brisbane. De Wateringse tennisster was in de tweede ronde de Estse Anett Kontaveit met 6-3, 2-6, 7-5 de baas.

Bertens begon sterk aan de partij, maar in de tweede set liep het wat minder. Ze moest de winst met 2-6 aan de Estse laten. Bertens herstelde zich daarna. De strijd ging op service lang gelijk op. Bij een stand van 6-5 wist Bertens Kontaveit te breken en de winst naar zich toe te trekken.

Bertens was na afloop te spreken over haar partij. 'Ik speelde goed. De tweede set ging wel wat minder. Maar het was een mooi gevecht met een goed niveau.'

Naomi Osaka

Vrijdag neemt Bertens het op tegen de Japanse Naomi Osaka, die in drie sets de Amerikaanse Sofia Kenin versloeg. Osaka is de nummer drie van de wereld, Bertens de nummer zes. De Wateringse verwacht dan ook een zware wedstrijd. 'Ze is een goede speelster met een agressief spel. Ik hoop daarom mijn niveau van vandaag te kunnen halen.

Bertens staat ook in de halve finales van het dubbelspel met haar Australische partner Ashleigh Barty.

LEES OOK: Kiki Bertens begint nieuws tennisseizoen met zege

Themes
ICO