Netherlands

Belgische vuurwerkwinkel: verbod op vervoer vuurwerk is een drama

Foto: ANP

De Belgische vuurwerkwinkels zijn niet blij met het vervoersverbod dat Nederland heeft afgekondigd voor vuurwerk. Daardoor mogen Nederlandse klanten geen vuurwerk meer invoeren vanuit de Belgische grensstreek. Een vuurwerkwinkel in Maaseik, vlakbij Sittard, noemt het verbod een drama.

“De verkoop is eerder al door het vuurwerkverbod in Nederland gigantisch ingezakt”, zegt Jorn Kuijpers, mede-eigenaar van Salon Roger Fireworks met vestigingen in Maaseik en Maasmechelen. In België moet vuurwerk vooraf besteld worden om vervolgens op afspraak te worden afgehaald, in verband met de coronamaatregelen. “De bestellingen lopen terug”, zegt Kuijpers.

“Normaal hebben we hier veel meer toeloop. De omzet van vuurwerk moet in december verdiend worden. Daar moeten we een jaar mee rondkomen. De Nederlanders vormen een groot aandeel van onze klanten.”

Football news:

Arteta on Ozil: het is altijd triest als zo ' n figuur verlaat
Alabai zal in de zomer naar Real Madrid verhuizen. Het contract voor 4 jaar is overeengekomen, het salaris is ongeveer 11 miljoen euro (Marca)
Stefano Pioli: we zullen in April naar de tafel kijken. Voor Milaan is elke wedstrijd de belangrijkste
Zlatan Ibrahimovic: samen met Mandzukic zullen we de tegenstanders van Milaan afschrikken. Hij tekende een contract bij Real Milan striker Zlatan Ibrahimovic. Mario heeft een contract getekend, hij zal toetreden tot AC Milan. Dus nu zullen wij tweeën de tegenstanders bang maken zei Ibrahimovic op Sky. Eerder werd gemeld dat Mandzukic tot juni een contract met de Rossoneri zal ondertekenen. Milaan heeft de overdracht van de Kroaten met hun officiële middelen nog niet bevestigd
Milan scoorde 43 punten in 18 ronden - het beste resultaat sinds het seizoen 2003-2004. De club werd kampioen
Aubameyang scoorde voor het eerst in het seizoen een dubbelspel in de Premier League. Parti ' s eerste assist voor Arsenal
Chelsea wil Holand kopen in de zomer en zijn klaar om hun transferrecord te breken (de atletische)