De Amsterdamse politie heeft in het AT5-programma Bureau 020 beelden vrijgegeven van een onbekende man die halverwege februari een tas van de schouder van een vrouw probeerde te trekken. Dit is gebeurd op de Amstelveenseweg.

De poging voor een straatroof staat op beeld en de politie houdt er sterk rekening mee dat dezelfde man mogelijk ook verantwoordelijk is voor een aantal andere straatroven en pogingen daartoe in dezelfde omgeving.

Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe de verdachte op vrijdag 14 februari in de ochtendspits heen- en weer fietst over de Amstelveenseweg tussen de Zeilstraat en het Haarlemmermeerstation.

Later fietst de man de Vaartstraat uit om vervolgens naast een vrouw op de stoep te gaan rijden. Hij geeft een enorme ruk aan haar tas, maar het slachtoffer reageert snel en werkt de straatrover tegen. De tas van het slachtoffer wordt uiteindelijk niet gestolen en de straatrover fietst weg.

De recherche wil, behalve dat mensen met informatie zich melden, graag in contact komen met mensen die in deze buurt hetzelfde hebben meegemaakt.

De straatrover heeft een lichtgetinte huidskleur, wordt rond de dertig jaar geschat en heeft donker haar. Hij droeg op 14 februari in de ochtend een donkerblauwe jas, een donkere spijkerbroek en hij had een korte en donkere baard.