AZ vindt dat de club het meeste recht heeft op het ticket voor de groepsfase van de Champions League. De Alkmaarders willen via de UEFA de beslissing van de KNVB ongedaan maken om Ajax als nummer één aan te wijzen van dit seizoen in de Eredivisie.

Quote en VI melden maandag dat AZ de UEFA heeft verzocht om nog eens kritisch te kijken naar de manier waarop de KNVB vorige maand het seizoen heeft beëindigd. De Nederlandse voetbalbond deelde de Europese toegangsbewijzen uit op basis van de huidige ranglijst.

Ajax ging op het moment dat de Eredivisie werd gestaakt aan kop, maar hield AZ alleen onder zich op basis van het doelsaldo. De Amsterdammers kregen desondanks van de KNVB het ticket voor de groepsfase van de Champions League en AZ moest genoegen nemen met de voorrondes van het miljoenenbal.

AZ liet meteen weten niet akkoord te gaan met het besluit van de KNVB en is nu dus naar de UEFA gestapt om alsnog het ticket te ontvangen voor de groepsfase van de Champions League. De Europese voetbalbond heeft AZ terugverwezen naar de KNVB, die op de hoogte is van de bedoelingen van de club.

Dit bericht wordt aangevuld.