Netherlands

Amerikaanse FDA waarschuwt voor gezondheidsschade door Philips-apparatuur

Toezichthouder Vorige maand riep Philips de beademingsapparatuur terug omdat die gevaarlijk zou zijn voor gebruikers. Wereldwijd waren 3 tot 4 miljoen apparaten in omloop.

De beademingsapparatuur van Philips kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Gezondheidsschade aangericht door slaapapneu- en beademingsapparaten kan voor sommige gebruikers zelfs dodelijke gevolgen hebben. Met die waarschuwing komt de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), die de Philips-apparaten in de hoogste risicocategorie plaatste. Er zouden volgens de toezichthouder tientallen casussen in de Verenigde Staten bekend zijn.

Lees ook: Philips roept beademingsapparatuur terug; chemische deeltjes in longen gebruikers

In totaal zijn er wereldwijd 3 tot 4 miljoen apparaten verkocht, waarvan tienduizenden in Nederland. Vorige maand maakte Philips bekend de apparaten terug te roepen. Daarvoor heeft het bedrijf 500 miljoen euro gereserveerd. De miljoenen apparaten gaat Philips repareren of vervangen. Uit onderzoek is gebleven dat bij gebruik chemische deeltjes in de longen kunnen belanden. Het gaat om apparaten met maskers die mensen dragen tegen slaapapneu, een aandoening waarbij de luchtwegen dichtvallen en de ademhaling tijdens het slapen kan stokken.

In de apparaten is geluiddempend schuimrubber verwerkt; deeltjes hiervan kunnen door gebruikers worden ingeslikt of ingeademd. Ook zou het schuimrubber potentieel gevaarlijke chemicaliën kunnen afgeven. Naast apparaten tegen slaapapneu zijn ook oudere modellen van beademingsapparaten teruggeroepen. Philips besloot haar apparatuur te onderzoeken wegens klachten van klanten over misselijkheid, hoofdpijn en irritaties rond de luchtwegen.

Football news:

Heb je He Jude gehoord bij de Brentford wedstrijden? 50 jaar geleden, de omroeper draaide op een lied voor zijn geliefde-de fans veranderde het in een volkslied
Inzaghi rond 2:2 met Atalanta: er was een bittere smaak. Inter verdiende om te winnen
Klopp op 3-3 met Brentford: een gekke wedstrijd. Ze gaven Liverpool een gevecht en verdiende een punt, ik respecteer
Sulscher klaagt dat Manchester United minder kans om boetes te verdienen. Hij geeft Klopp de schuld voor niets
Liverpool leidt de Premier League, voor City, Chelsea, Manchester United en Everton met 1 punt. Brighton hebben een spel in reserve
Simeone op 0:1 met Alaves: Atletico was niet snel genoeg. De tegenstander verdiende om te winnen
Gibraltar speelt al in de Conference League, maar de RPL clubs niet. Hoe is dit gebeurd?