Netherlands

Allereerste tweet van Jack Dorsey staat te koop, biedingen tot 363.000 dollar

Veiling „Just up my twttr”, de allereerste tweet van Twitter-baas Jack Dorsey is te koop. Het hoogste bod staat zaterdagochtend op 363.000 dollar.

„Just setting up my twttr”, de allereerste tweet van Twitter-baas Jack Dorsey, is te koop. Het bericht, verzonden vanuit Dorseys account in 2006, ontving het afgelopen etmaal biedingen die opliepen tot meer dan 363.000 dollar. De tweet is aan te schaffen via de site Valuables by Cent, een soort marktplaats voor tweets.

Te koop is in feite een digitaal certificaat van een tweet, dat uniek is omdat het is gesigneerd door de auteur. Met andere woorden: de koper schaft een handtekening aan. „Er is maar één unieke ondertekende versie van een tweet, en als de maker ermee instemt deze te verkopen, kun je die voor altijd bezitten”, zo staat te lezen op de veilingsite. Ook krijgt de koper toegang tot metadata van de originele tweet, waarin onder meer te vinden is hoe vaak de tweet is bekeken en geretweet. De tweet zal na de verkoop overigens niet van het platform verdwijnen.

Uit oude biedingen op „just setting up my twttr” blijkt dat deze in december te koop is gezet, maar de verkoop werd nieuw leven ingeblazen toen Dorsey er vrijdag over tweette.

Football news:

Real Madrid: felicitaties aan Barcelona en haar fans met een welverdiende overwinning in de Spaanse beker
Antoine Griezmann: Ik ben gelukkig in Barca. Antoine Griezmann vatte de resultaten van de Spaanse bekerfinale tegen Atletiek samen
Ronald Koeman: Dit is niet Messi ' s laatste wedstrijd voor Barca in de Spaanse beker, ik hoop
Lionel Messi: Ik til een speciale trofee als de kapitein van een speciale club. We zijn blij
Koeman won de Spaanse beker voor de zevende keer als coach en als Barcelona-speler
Laporta op Messi bij Barca: Leo is de beste ter wereld. Ik ben ervan overtuigd dat hij wil blijven
Messi, Pique en Busquets wonnen de Spaanse beker voor de 7e keer en herhaalden het record van ex-spits Atletische Gainsa