Netherlands

Air France-KLM zakt op Damrak na miljardenverlies

Het aandeel Air France-KLM zakte vrijdag op het Damrak, nadat de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie een miljardenverlies bekendmaakte. De Europese beurzen begonnen met minnen aan de laatste handelsdag van oktober. De vrees voor de gevolgen van het oplaaiende coronavirus hield de financiële markten in de greep. In Amsterdam verwerkten beleggers daarnaast de resultaten van Wolters Kluwer, Brunel, GrandVision en ForFarmers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde na enige minuten handelen 0,8 procent lager op 530,27 punten. De hoofdindex stevent af op een verlies van ruim 3 procent in oktober. De MidKap daalde 0,7 procent tot 765,92 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 1,1 procent.

Air France-KLM verloor dik 4 procent bij de middelgrote bedrijven. De luchtvaartcombinatie leed in het derde kwartaal een verlies van 1,7 miljard euro door de gevolgen van de coronacrisis. In de eerste negen maanden van het jaar liep het nettoverlies op tot dik 6 miljard euro. In het vierde kwartaal zal het bedrijfsresultaat volgens Air France-KLM „substantieel” lager uitvallen dan in het derde kwartaal, door de extra coronamaatregelen in veel landen.

Daarnaast heeft KLM de vakbonden voor crisisoverleg bijeengeroepen. De partijen moeten volgens bronnen bij KLM weer om tafel over aanpassingen van de arbeidsvoorwaarden om zich te verzekeren van noodsteun van de Nederlandse overheid, van in totaal 3,4 miljard euro. Komt KLM niet met een ander plan dan wordt het voortbestaan van de onderneming bedreigd.

Football news:

Antonio Conte: ik denk niet dat Real Madrid kan huilen over hun verliezen. Het is grappig dat de media schrijven over hun problemen met het team
Lewandowski over de annulering van de Gouden Bal: zo belangrijk is het niet. Dergelijke Prijzen zijn iets extra -
Salah kan met Atalanta spelen. Hij werd ziek door het coronavirus
Geen nieuws. Ik heb geen idee wie voor Atalanta gaat spelen. Waarom zouden we ze informatie geven? Liverpool manager Jurgen Klopp spreekt voor de Champions League groep fase 4 wedstrijd tegen Atalanta. Over Tiago en andere spelers wier deelname aan de wedstrijd twijfelachtig is geen nieuws. We zullen zien. Ik wil er niet te veel over zeggen, want Ik heb geen idee wie Atalanta op het veld kan zetten. Waarom zouden we ze informatie geven?
Barcelona denkt erover om Garay te tekenen vanwege de blessure van Pique
Pepe verontschuldigde zich voor de rode in de wedstrijd met Leeds: er is geen excuus voor mijn gedrag. Het spijt me zeer dat de middenvelder van Arsenal Nicolas Pepe zich verontschuldigde voor de schorsing die hij verdiende in de wedstrijd van de 9de ronde van de Premier League
Manchester City heeft een tienjarenplan voor Messi voorbereid. Na zijn carrière willen ze hem ambassadeur maken voor de club (The Times). Manchester City werkt aan de ondertekening van de Barcelona striker Lionel Messi. Volgens de Times heeft de Engelse club een tienjarenplan voor Argentinië ontwikkeld. Hij zal worden aangeboden om te spelen voor Manchester City en dan spelen voor een van de negen clubs in de City Football Group. Deze omvatten met name new York city (vs), Yokohama (Japan) en Melbourne city (Australië)