Netherlands

Aftellen: Netflix komt met een serie over Sisi

Fan van The Crown en Bridgerton? Goed nieuws! Netflix steekt het verhaal van Elisabeth Amalie Eugenie in Beieren, oftewel Sisi, in een nieuw jasje. 

The Empress

We kennen allemaal de beroemde filmreeks uit de jaren vijftig die het leven van Sisi beschrijft. Nu komt Netflix met een geheel eigen versie, die we waarschijnlijk in 2022 al kunnen bekijken. De serie zal bestaan uit zes afleveringen die allemaal 45 minuten duren. Hoewel de oorspronkelijke versie wordt gespeeld door de Zweeds-Amerikaanse Dominique Devenport en de Duitse Jannik Schümann, zal de Netflix-versie worden gespeeld door Devrim Lingnau en Philip Froissant.

Verhaal

Hoewel het verhaal van Sisi voor ons geen onbekend terrein meer is, probeert showrunner Katharina Eyssen het verhaal toch op een andere manier te vertellen. ‘The Empress geeft ons de kans het verhaal te vertellen van keizerin Elisabeth voor een hedendaags publiek, volgens een modern beeld van vrouwen. Devrim is niet alleen een hoog getalenteerd, veelzijdige actrice, maar belichaamt deze vrouw: intelligent, gepassioneerd, rebels. Philip Froissant zal van de rol van keizer Franz Joseph iets maken wat we nog nooit gezien hebben: Een ambivalente en fascinerende heerser wiens conflicten actueler zijn dan ooit’, aldus de schrijfster.

Bron: Vogue en Netflix Nederland | Beeld: Getty Images

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude