Netherlands

AEX opent lager

De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met minnen. Na de opluchting over de gedeeltelijke Amerikaans-Chinese handelsdeal van afgelopen vrijdag is de blik van beleggers vooral gericht op de ontwikkelingen rond de brexit. Daarnaast verwerkte de markt tegenvallende export- en importcijfers uit China.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde na enige minuten handelen 0,4 procent in de min op 575,28 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 840,44 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,6 procent.

Centenaandeel Esperite kelderde bijna 60 procent op de lokale markt. Het stamcelbedrijf gaat in beroep tegen de faillissementsuitspraak van de rechtbank Gelderland. Esperite maakte begin deze maand bekend afscheid te willen nemen van al zijn operationele activiteiten. Het bedrijf zei door te willen als investeerder op gebied van gezondheidszorg en daaraan verwante technologieën.

Beter Bed won bijna een kwart aan beurswaarde. Het beddenbedrijf verkoopt zijn Duitse dochter Matratzen Concord aan investeerder Magical Honour Limited voor 5 miljoen euro in contanten. Het Duitse onderdeel, dat ook in Oostenrijk en Zwitserland actief is, werd geplaagd door een schandaal rond giftig schuim in de matrassen. Analisten van KBC Securities verhoogden het advies voor het aandeel.

Football news:

Handdrukken zijn nu verboden, maar waar kwamen ze vandaan en wanneer kwamen ze naar voetbal? Trouwens, ze werden verboden zelfs in de jaren ' 20 na de Spanjaarden
Agent over het mogelijke vertrek van Saul uit Attico: hij is al in een zeer grote club
Menezes is bijna bij Regina. De club kan in Serie B
Balotelli weigerde zijn contract met Brescia te beëindigen. De club bracht hem op de hoogte van zijn ontslag
Barcelona beschouwt angelinho en estupignan als vervangers voor Firpo
Als PSG Cavani laat vertrekken, zal het een grote fout zijn. Aniela over Edinson
Directeur van Tambov: als we naar Nizjni Novgorod verhuizen, moeten we de naam veranderen