Netherlands

AEX kleurt lichtrood, Londen positieve uitschieter

De AEX-index in Amsterdam is woensdagmiddag met een klein verlies gesloten. Elders in Europa was het beeld wisselend. Beleggers namen wat gas terug na de recente koersrally, ook door een minder dan verwacht banenrapport uit de Verenigde Staten. Londen was de positieve uitschieter door vaccinhoop.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,2 procent in de min op 610,28 punten. De MidKap zakte 0,8 procent tot 905,72 punten. De beurs in Frankfurt sloot 0,5 procent lager. Parijs eindigde de sessie nagenoeg vlak.

De Londense FTSE-index klom 1,2 procent. De Britse toezichthouder heeft het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer als eerste ter wereld goedgekeurd. Het vaccin moet vanaf volgende week beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk. Het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech, dat het vaccin samen met Pfizer heeft ontwikkeld, steeg bijna 5 procent in Frankfurt.

De AEX-index werd aangevoerd door betalingsbedrijf Adyen met een winst van 1,6 procent. Ook Heineken stond bij de koplopers, geholpen door een positief analistenrapport. De brouwer kondigde verder aan het merk Amstel ook in China te gaan verkopen. Heineken verwacht dat China binnen drie jaar een van de belangrijkste markten voor het pilsmerk wordt.

Biotechnologieconcern Galapagos sloot de rij met een verlies van 2,1 procent. Unibail-Rodamco-Westfield (plus 1,1 procent) deed een stap vooruit. Het winkelvastgoedfonds kocht voor 544,9 miljoen euro aan eigen obligaties in.

In de MidKap verloor bodemonderzoeker Fugro bijna een vijfde van zijn beurswaarde. Dit als gevolg van de eerder aangekondigde claimemissie. Gecorrigeerd voor de claim is juist sprake van een dikke plus.

Bij de kleinere bedrijven op het Damrak verloor Amsterdam Commodities 5,6 procent. De thee-, specerijen- en notenhandelaar heeft iets meer dan 96 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen.

TUI verloor in Frankfurt dik 5 procent. Het reisconcern sloot een akkoord met de Duitse staat en aandeelhouders over 1,8 miljard euro aan extra coronasteun. De financiële injectie is nodig nu door de coronacrisis een groot deel van alle inkomsten is weggevallen voor de Duits-Britse touroperator.

In Londen zette G4S (plus 7,4 procent) de opmars voort. Het Canadese GardaWorld heeft zijn bod op de Britse beveiliger verhoogd nadat een eerder bod was afgewezen.

De euro was 1,2089 dollar waard, tegenover 1,2036 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,1 procent duurder op 45,48 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent meer op 48,04 dollar per vat.

Football news:

Conte zei dat Eriksen Inter niet zal verlaten: hij maakt deel uit van ons project. Christian is een zeer slimme jongen. Inter manager Antonio Christian Eriksen zal de club niet verlaten in de winter transfer venster. Ik zeg al een maand hetzelfde: Ik heb een team. Niemand zal komen, niemand zal weggaan. Ik herhaal dit, maar niemand lijkt me te geloven
Tuchel wil Holand zien in Chelsea. De club koopt geen rijst van West Ham nadat de nieuwe Chelsea manager Thomas Tuchel het team wil versterken
Eriksen pro goal voor Milaan: Het was de perfecte vrije trap voor mij. Ik ben erg blij dat Inter-middenvelder Christian Eriksen het winnende doelpunt scoorde van een vrije trap in de 97e minuut van de wedstrijd van de 1/4 finale van de Italiaanse beker tegen AC Milan
Conte op 2-1 Met Milaan: voor het winnende doelpunt was het resultaat oneerlijk. Hun doelman is de beste speler van de wedstrijd. Trainer Antonio Conte sprak over de overwinning op AC Milan in de 1/4 finale van de Italiaanse beker (2:1). Dit is de tweede keer op rij dat we de halve finale hebben bereikt, de jongens verdienen respect voor de juiste houding van begin tot eind. Het was een moeilijke wedstrijd, Milan is een sterk team dat leidt in de Serie A, dus we moeten blij zijn dat we ze neergeslagen in de kwartfinales. We hadden de kans om het spel om te draaien in gelijke groepen. Ik denk dat Voor het winnende doel, het resultaat oneerlijk was. We hadden het initiatief, hun doelman was de beste speler van de wedstrijd. We moeten opnieuw over de trend denken als we veel creëren, maar de momenten niet beseffen. We moeten doelgericht zijn, we kunnen zo niet doorgaan, anders winnen we geen wedstrijden die we verdienen om te winnen. Zlatan en Lukaku vechten? Dit is een derby, geen wandeling in het park. Het is onvermijdelijk dat beide teams deze spanning voelden, dus we willen de overwinning opdragen aan de fans, vooral degenen die voor ons kwamen juichen in de teambus. We willen deze vreugde met hen delen
Arsenal deed alles goed, maar ze verloren. Wins geven vertrouwen
Wij hebben bewezen dat wij sterker zijn dan Milaan, Milaan is een sterk team, maar wij hebben bewezen dat wij op hun niveau staan. We hebben zelfs bewezen dat we sterker zijn. We hopen in dezelfde geest verder te gaan. Ruzie tussen Ibrahimovic en Lukaku? Het gebeurt op het veld. Zodra iedereen naar de kleedkamer gaat, verandert alles. We vechten voor de Scudetto. Ze zijn sterk, maar we willen iedereen verslaan zei Marella tegen RAI Sport
Ga je voodoo shit doen, jij kleine kontje. Ibrahimovic-Lukaku tijdens de bekerwedstrijd