Netherlands

ADO Den Haag houdt punt over aan degradatiekraker tegen FC Emmen

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft de degradatiekraker tegen FC Emmen niet kunnen winnen. Beide ploegen wisten niet te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde zoals deze begon: 0-0.

Nadat ADO afgelopen dinsdag in de achtste finale van de KNVB Beker met 2-1 werd uitgeschakeld door Vitesse, stond de volgende kluif voor trainer Ruud Brood op het programma: het duel tegen hekkensluiter FC Emmen. Bij ADO maakte de 26-jarige Tomislav Gomelt zijn basisdebuut. De Kroaat kwam deze winter over van het Italiaanse Crotone.

FC Emmen kreeg na 24 minuten de eerste grote kans van de wedstrijd. Een voorzet van Caner Cavlan belandde bij Michael de Leeuw, die zijn inzet op de paal zag eindigen. Namens ADO was het nieuwkomer Gomelt die een aantal keer gevaarlijk was met een afstandsschot. Vlak voor rust liet keeper Dennis Telgenkamp een schot van de nieuwkomer los, waarna Michiel Kramer tot twee maal toe dicht bij een treffer was.

ADO legt sterke tweede helft op de mat

ADO kwam scherp uit de rust en kwam bijna direct op voorsprong. Een vrije trap van Marko Vejinovic belandde via het been van FC Emmen-speler De Leeuw op de paal, waarna doelman Telgenkamp de bal uit de lucht kon plukken. ADO bleef gevaarlijk en kreeg via Juan Familia-Castillo veel ruimte. Onder andere Vejionic kon na een aanval over de linker flank gevaar stichten, maar schoot rakelings over.

Ook in het Haags kwartiertje bonsde ADO op de Drentse deur. Na een aanval over rechts belandde de bal bij Vejinovic, die gevaarlijk kon uithalen. In de rebound was ook John Goossens dicht bij de openingstreffer, maar zijn pegel was niet goed genoeg om de oplettende Telgenkamp te passeren. In de extra tijd kreeg invaller Ricardo Kishna nog dé kans op de winnende, maar zijn inzet vloog naast het doel.

Midweeks duel

Door deze puntendeling blijven beide ploegen in de degradatiezone staan. ADO Den Haag wacht dit seizoen nog altijd op de eerste overwinning in een thuiswedstrijd.

Komende dinsdag staat de volgende klus voor ADO op het programma. Dan is FC Groningen de tegenstander.

Scoreverloop ADO Den Haag - FC Emmen: 0-0 (0-0)

Opstelling ADO: Koopmans, Van Ewijk, Kemper, Familia-Castillo, Ratiu (70. Catic), Goossens, Del Fabro, Besuijen (74. Kishna), Kramer, Vejinovic, Gomelt (46. Bourard)

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp, Bijl (83. Veendorp), Araujo, Bakker, Cavlan, Tibbling, Ben Moussa (81. Laursen), De Vos (75. Jansen), Pena, Frei, De Leeuw

Gele kaarten: Kishna (ADO)

Rode kaarten: -

Scheidsrechter: Nijhuis

LEES OOK: ADO Den Haag haalt Oostenrijkse doelman Martin Fraisl

Football news:

Cavani is teruggekeerd naar de training en is waarschijnlijk om te spelen tegen Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus speelde Rugby tegen de haven. Alleen Ronaldo en Chiesa kunnen een verschil maken in deze ploeg.Voormalig Juventus en Real Madrid manager Fabio Capello heeft zich uitgesproken over de prestaties van de Italiaanse club onder Andrea Pirlo
Neymar: ik postte hoe ik herstelde van mijn blessure, en ik kreeg geen berichten waarin stond, Wow, wat een professional. Geen PSG striker Neymar heeft uiting gegeven aan zijn ongenoegen over de aandacht die aan zijn herstelwerk wordt besteed
Ole Gunnar Solscher: het werk van de juryleden is zeer moeilijk en zonder extra druk. We moeten hun beslissingen nemen
Ik weet zeker dat Messi niet in Barca blijft als ik de verkiezing niet win. Hij geeft de club 30% van de omzet
Trent had Gerrard verafgood sinds hij een kind was, en hij speelde in een sprookje: hij kreeg de zorg van Steven en de armband van de kapitein. Het verhaal van een grote relatie
Hazard ' s herstel van de verwonding is vertraagd. Hij zal waarschijnlijk niet spelen tegen Atletico op Maart 7