Netherlands

Aantal doden door coronavirus stijgt tot boven de 2500

Het dodental door het coronavirus in Nederland is met 115 gestegen naar 2511. Ook zijn er 225 nieuwe ziekenhuisopnamen gemeld. Het totale aantal ziekenhuisopnamen komt daarmee op 8197 sinds de uitbraak van het virus.

Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.

Omdat niet alle coronapatiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

Tot nu toe zijn er 23.097 bevestigde coronapatiënten gemeld aan het RIVM. Bijna een kwart van alle tot nu toe gemelde patiënten komt uit Noord-Brabant. Het aantal meldingen in het noorden van Nederland is stabiel laag.

Zorgmedewerkers

De verdeling tussen het aantal bevestigde besmettingen van zorgmedewerkers en overige patiënten is per regio sterk verschillend. Dit is afhankelijk van de mate van verspreiding van het coronavirus en het lokale testbeleid tot 6 april. Zo is 56 procent van alle meldingen uit Groningen afkomstig van zorgmedewerkers. In Noord-Brabant zijn dit 11 procent van de meldingen tot nu toe. Landelijk gezien is 24 procent van de bevestigde patiënten een zorgmedewerker.

Testbeleid

Er wordt sinds 6 april meer getest. De uitbreiding van het testen is bedoeld voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis, zoals huisartsen, verpleeghuismedewerkers, medewerkers gehandicaptenzorg en thuiszorgmedewerkers. Ook worden er meer patiënten getest met een hoog risico op ernstig verloop van een coronavirusinfectie, zoals ouderen en mensen met een bestaande ziekte of aandoening.

Football news:

Er is een reële kans dat 50-60 clubs failliet gaan. De eigenaar van Huddersfield over de gevolgen van de pandemie
Valverde over het spel met Manchester City: we willen spelen zodat we verder kunnen gaan. Real is klaar om hier alles voor te doen
Grote selectie van Roma: KAFU opent zich in de doos en wacht op een pass, Maar in plaats daarvan Totti en Batistuta score meesterwerken
Sabitzer is in April blootgesteld aan het coronavirus
In de jaren ' 90 speelde de Russische club in het Finse kampioenschap: de spelers droegen sigaretten, de President ging op het veld. Het eindigde door de standaard
Flick over Holand: het is het eerste seizoen, dus het is nog te vroeg om het te vergelijken met Levandovsky
Felix verstuikte een knie ligament tijdens de training. Dit is zijn derde blessure van het seizoen op Letico