Netherlands

Aangespoelde brandstoftank op Zeeuws strand maakt eind aan 76 jaar onzekerheid

Meer dan driekwart eeuw bestond er onduidelijkheid over het lot van de Britse gevechtspiloot Sydney Hatfield Cheeseman (21) en zijn spitfire. Cheeseman verdween op 22 februari 1944 nadat hij samen met een aantal Amerikaanse vliegtuigen een Duitse vliegbasis bij Gilze Rijen had gebombardeerd.

Op de terugweg naar Groot-Brittannië kwam hij in de problemen en stortte neer. Over de toedracht en de plek van het ongeluk was al die tijd weinig bekend., Totdat onlangs in de branding bij Veere een brandstoftank van het vliegtuig opdook.

De vondst van de brandstoftank is vooral goed nieuws voor Sydney's jongere broer John. De nu 88-jarige John leeft in een verzorgingshuis in Kent, in het zuiden van Engeland en is blij dat er eindelijk nieuws is over zijn broer, die 76 jaar geleden verdween. "John werd er echt vrolijk van", zegt een woordvoerder van het verzorgingshuis in de Daily Mail. "Eindelijk duidelijkheid nadat Sydney al die tijd vermist was."

Verrassend herkenbaar

Een groot deel van de nog verrassend herkenbare brandstoftank spoelde twee weken geleden aan op het strand in de buurt van Veere. Onderzoekers van de stichting Wings to Victory konden het vliegtuigonderdeel snel herleiden tot de spitfire van Sydney Cheeseman. "We hebben een rapport gevonden over een vliegtuig dat tijdens een vlucht in problemen kwam en een van zijn brandstoftanks loste", zegt Martien van Dijk van Wings to Victory bij Omroep Zeeland. Uit datzelfde rapport blijkt dat dit geen soelaas bood. "Even later is het vliegtuig alsnog neergestort voor de kust van Walcheren."

Wings to Victory houdt nauwgezet een database bij van alle vliegtuigen die in de Tweede Wereldoorlog zijn neergestort. Ook deze spitfire wordt daarin genoemd, maar bij het tijdstip van de crash staat 'unknown' (onbekend) en bij de locatie 'Noordzee'. In beide gevallen kan de vondst van de brandstoftank veel meer duidelijkheid verschaffen. De onderzoekers hopen zelfs de exacte locatie van de crash te achterhalen.

De brandstoftank is overgebracht naar het Wings to Victory Museum in Arnemuiden. Daar wordt het vliegtuigonderdeel binnenkort tentoongesteld.

Football news:

We kennen meer dan de helft van de deelnemers in de Champions League playoffs. Wie is daar al en wie heeft het uitgesteld tot de laatste ronde?
Maguire ongeveer 1:3 met PSG: de tegenstander scoorde illogisch - een ricochet en flipperen rond het strafgebied
Ronald Koeman: Barcelona wil 18 punten scoren in de Champions League. We hadden een geweldige 1e helft met Ferencvaros
= = Clubcarrière = = Lampard maakte zijn debuut in het eerste elftal in de play-offs voor de tweede keer op rij. Sevilla kan nog steeds Chelsea op deze indicator op de laatste dag van het spel, maar ze zullen niet verslaan hun rivaal in de tafel, omdat de Blues nog steeds het voordeel in face-to-face vergaderingen. De Londense club heeft de eerste plaats in Groep E
Manchester United, PSG en RB hebben elk 9 punten in Groep H voor de laatste ronde van de Champions League
Berg bereikte de Champions League groep op 34 - waarschijnlijk de laatste in zijn leven. En ik heb die overwinning voor Krasnodar uitgekauwd. Ik heb hier al mijn hele carrière op gewacht. Markus Berg zag Alexander Martynovich vertrekken, draaide de snelheid aan, duwde Rennes verdediger Gerzino Nyamsi terug, liet de bal met zijn linkervoet zakken en stuurde hem naar Romain Salin met zijn rechtervoet. Vergeet u niet dat dit doel de eerste overwinning voor de Russische clubs in de Europese competities sinds December 2019 heeft opgeleverd, dan is dat niet verwonderlijk. Berg scoorde voor Krasnodar in de eerste wedstrijd van 2020, in de laatste ronde van vorig seizoen (een dubbele en twee assists met Akhmat) en in de startwedstrijd van dit seizoen (in Ufa). In slechts de laatste (onvolledige) vier maanden scoorde Markus 8 keer. Plus nog een-in de wedstrijd van de Volkenbond voor het Zweedse nationale team tegen de Kroaten. = = = Formule Renault 2.0 = = = de Formule Renault 2.0 is een Formule Renault 2.0 Voor het Team Racing. Krasnodar verloor alle kansen in Piraeus en verloor thuis. Markus was verdrietig en dacht dat hij niet meer in de Champions League zou spelen. Mijn contract met Krasnodar werd berekend voor een jaar. Om eerlijk te zijn, Ik dacht dat ik mijn kans miste de Zweed gaf toe in een Interview met de UEFA website. Maar in de lente verlengde ik mijn contract, we eindigden derde in de League, ging direct naar de playoff ronde en passeerde PAOK. In de eerste ontmoeting met PAOK probeerde Berg de armband van de kapitein en deelde een assist met Remy Cabella. Op de Tumbra had de Zweed kunnen scoren, maar de Griekse autogall en de inspanningen van dezelfde Cabella waren voldoende. Marcus was verrukt: the Feelings are amazing, incredible. Ik heb hier heel lang op gewacht, mijn hele carrière. Dit is een groot, belangrijk evenement voor de club, voor Krasnodar
Ronaldo scoorde de 750e goal van zijn carrière. In de 57e minuut stuurde striker Cristiano Ronaldo de bal naar Kiev om te profiteren van de transfer van striker Alvaro Morata. Dit is het 750e doel van de Portugese carrière. Hij scoorde 450 voor Real Madrid, 118 voor Manchester United, 102 voor de nationale ploeg, 75 voor Juventus en 5 voor sporting. Meer informatie over de statistieken van de 35-jarige vindt u hier