Netherlands

68-jarige man uit Stavoren aangehouden op station in Leeuwarden

De politie heeft donderdag op basis van getuigenverklaringen een 68-jarige man uit Stavoren aangehouden op het station in Leeuwarden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdachte situatie op het station.

De politie heeft een jerrycan met nog onbekende vloeistof aangetroffen. Getuigen zeiden dat de man het mogelijk in een Arriva-trein had gegooid. Dat onderzoekt de politie nog. De man wordt verhoord. Woordvoerster José van Gijssel zegt dat de politie nog niet weet om wat voor vloeistof het gaat.

De EOD (Explosieven Opruimingsdienst) komt om 14.00 uur ter plaatse. Eerder was de Explosievenverkenning (TEV) aanwezig, maar zij konden niet beoordelen wat het explosiegevaar van het voorwerp is.

,,Het moet zorgvuldig gebeuren en dat kost tijd'', aldus Van Gijssel. ,,De EOD moet soms van wat verder weg komen.'' Ze kon nog niet inschatten hoe lang het onderzoek nog gaat duren.

Football news:

Lorient gooide een nieuwkomer uit het vliegtuig en stuurde een andere onder water-allemaal omwille van presentaties op sociale netwerken
Pasalic scoorde een hattrick in de wedstrijd tegen Brescia. Atalanta slaat de tegenstander om 6:1
Hennessy was als een tweede vader voor hem en ik was als een tweede moeder
Giroud scoorde 6 doelpunten in zijn laatste 10 Premier League wedstrijden – hetzelfde nummer als in 51 wedstrijden eerder
Liverpool leidt zijn afgestudeerden door het leven. Je loopt nooit alleen in actie
Ararat-Armenia won het Armeense kampioenschap voor het tweede seizoen op rij
Barcelona is klaar om Umtiti te laten gaan. Lazio, Napoli, Roma en Torino zijn geïnteresseerd in Hem