Netherlands

6 slimme tips: zo breng je orde in de was van een groot gezin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Overvolle wasmanden en door-het-hele-huis-rondslingerende kleding. In de wasruimte van Susanne is het - met dank aan haar vier sportieve jongens plus manlief - dagelijkse kost. Iets wat haar veel onrust bezorgt, want: een chaotisch huis is een onrustig hoofd. Onze opruimcoach Galit helpt met het scheppen van orde in de waschaos.

1: Creëer vier waszones

Susanne merkt dat vooral de schone was zich continu opstapelt. Alles ligt door elkaar heen, waardoor het altijd een grote zoektocht is naar dat ene t-shirt, die ene sportbroek of die ene favoriete wintertrui. Structuur ontbreekt. De eerste tip die Calit geeft, is het creëren van waszones. Eén voor de vuile was, één voor de natte was, één voor de droge was en één voor de gevouwen was. "Zodra je die vier zones hebt gecreëerd, heb je al snel een soepel lopend systeem."

2: Werk met drie wasmanden

Heb je de ruimte in huis, dan kun je het jezelf al makkelijk maken door drie wasmanden in huis te halen: witte, fijne en gekleurde was. Extra bijkomstigheid is dat je altijd genoeg ruimte hebt voor alle was, zodat er geen was gaat rondslingeren.

3: Geef de wasproducten een vaste plek

In principe is het vaak al genoeg om één à twee planken te hebben waar je alle wasmiddelen op kwijt kan. Voor een extra opgeruimde look kun je werken met twee bakjes waarin je het wasgerei stopt. Voordat je die twee inruimt, doe je er slim aan om eens al je producten langs te lopen. Wees eens eerlijk, gebruik je eigenlijk de helft gewoon niet? Maak er iemand anders blij mee!

4: Werk met een wasmand

Klinkt heel eenvoudig, maar toch hebben de meeste huishoudens geen wasmand. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Stop de natte was in de wasmand en breng het naar het wasrek.

5: Hang de droge was direct op

Af en toe wil je even lekker de boel de boel laten en zit je niet op een wasrek vol droge was te wachten. Tóch kan je jezelf er beter gelijk toe zetten. Zo creëer je ruimte voor een volgende was. En zeker wanneer je een groot gezin hebt, kan er zo maar eens een spontane was gedraaid moeten worden.

6: (Was)mand per gezinslid

Om tijd te besparen en het overzicht te houden, stelt Galit voor om voor ieder gezinslid een (was)mand te gebruiken. Zo kun je de gevouwen was direct naar de juiste kamer brengen.

Kind kan de was doen! Nog eens op je gemak kijken hoe Galit het wasproces aanpakt? Kijk het fragment terug via Videoland (aflevering 62).

Football news:

West Ham heeft 33 miljoen euro geboden voor en-Nasiriyah. Sevilla weigerde West ham United in Januari de Sevilla Youssef al-Nasiri te verwerven. De Londenaren boden 33 miljoen euro samen met bonussen voor de 23-jarige Marokkaan, maar de Spaanse club weigerde, volgens Estadio Deportivo. Volgens een bron zal Sevilla aan het einde van het seizoen waarschijnlijk En-Nesiri verkopen om hun financiële situatie te verbeteren. West Ham, op zijn beurt, voor het sluiten van de winter transfer venster zal het aanbod te verhogen tot 40 miljoen. Met 12 doelpunten in 19 wedstrijden van het seizoen La Liga deelt en-Nesiri de kop in de goalscoring race met Luis Suarez (Attico). Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Gattuso op 1:3 met Verona: je kunt niet zo spelen als Napoli wil terugkeren naar de Champions League
Sobolev op tedesco in Spartak: misschien zullen we het seizoen goed eindigen, en hij zal willen blijven
Liverpool ligt dicht bij de transfer van de Engelse U16 striker Gordon voor 1+ miljoen pond.Liverpool is dicht bij de aankoop van Derby striker Kade Gordon. In de strijd voor de 16-jarige speler van het Engelse U16 jeugdteam liggen de Merseysiders voor op Manchester United en Tottenham, meldt The Telegraph. Volgens de bron wordt de overdracht van Gordon geschat op meer dan 1 miljoen pond. Hij maakte zijn debuut voor Derby op 29 December 2020 in de wedstrijd tegen Birmingham (4-0) in de 89e minuut
Simeone on the leadership of Attico in La Liga: we denken alleen maar aan de volgende tegenstander
De voormalige verdediger van Inter, Schelotto, is verhuisd naar Argentijns racen
Kramaric scoorde het 74e doelpunt in de Bundesliga, waardoor Olic ' s record onder de Kroaten werd verbroken