Netherlands

3FM-dj Sander Hoogendoorn draait weer muziek Bilal Wahib

Foto: ANP

3FM-dj Sander Hoogendoorn heeft maandag het nummer Tigers van Bilal Wahib gedraaid. Het was de eerste keer sinds het Instagram-incident van de acteur en rapper dat er een nummer van Wahib op de Nederlandse publieke radio te horen was. Een woordvoerster van de NPO heeft een bericht daarover van de NOS bevestigd.

De 22-jarige Wahib vroeg tijdens een live uitgezonden Instagram-sessie een minderjarige jongen tegen betaling zijn piemel te laten zien. Na dit incident lieten veel partijen de acteur en zanger vallen.

“Als zender zetten we hem op dit moment niet op de playlist”, stelt de woordvoerster van NPO. “Maar dj’s mogen wel zelf besluiten zijn muziek te draaien als zij zich daar goed bij voelen.” Dit beleid geldt niet alleen voor 3FM, maar ook voor zender FunX, die doorgaans meer muziek van Wahib draait dan 3FM.

Eerder pleitte het programma RTL Boulevard ervoor om de in opspraak geraakte acteur en muzikant een tweede kans te geven. De oproep was vooral gericht aan platenlabel TopNotch. De grote speler in muziekland liet Wahib binnen een paar uur vallen, terwijl het bedrijf geen reactie gaf toen hun ster Lil Kleine werd aangehouden vanwege een incident op Ibiza.

Wahib is binnenkort ook weer in de bioscopen te zien. Hij speelt een rol in Meskina, een nieuwe bioscoopfilm met Maryam Hassouni en Soundos el Ahmadi. De komedie gaat over Leyla (Hassouni), een dertiger die geen man, kind of goede baan heeft en daarom wordt bestempeld als een loser. De film draait vanaf 22 juli.

Football news:

17-jarige Gurna-Duat kan verhuizen naar Atalanta van Saint-Etienne voor 10 miljoen euro
Bayern won geen enkele vriendschappelijke wedstrijd onder Nagelsmann - 3 nederlagen en een gelijkspel
Doelman Hradecki werd benoemd tot kapitein van Bayer
Hypercube heeft al een aantal competities geformatteerd. Welke invloed had dit op de UEFA-ranglijst en-deelname?
Barcelona zal het aanbod voor Morib niet verbeteren. De speler weigert nog steeds zijn contract te verlengen
Atletico President: elke club in Europa heeft minstens twee Argentijnen nodig om te slagen
Milan speler Bennacer werd ziek met een coronavirus. Hij had geen contact met andere spelers van het team