Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zwitserse noodmaatregelen moeten snelle overname Credit Suisse mogelijk maken

Door onze nieuwsredactie

De Zwitserse regering wil met noodmaatregelen een versnelde overname van het geplaagde Credit Suisse door concurrent UBS mogelijk maken. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden.

Onder Zwitserse regelgeving moet UBS normaal gesproken zijn aandeelhouders zes weken de tijd geven om zich over de overname te buigen. Met de noodmaatregelen wordt die consultatieperiode overgeslagen, al worden de exacte details nog uitgewerkt.

Zwitserse autoriteiten en de twee Zwitserse banken zijn zaterdagavond naar verluidt naarstig op zoek gegaan naar een oplossing voor het noodlijdende Credit Suisse. Vermoedelijk zullen de onderhandelingen ook vandaag nog doorgaan. Geen van de betrokken partijen wil reageren.

Volgens Financial Times wordt UBS, de grootste bank van Zwitserland, door de centrale bank en toezichthouder Finma als enige optie gezien om Credit Suisse over te nemen. Als de twee banken fuseren, gaan mogelijk 10.000 banen verloren, meldt een ingewijde aan persbureau Reuters.

Bank al tijden in de problemen

Het is al tijden crisis rondom de Zwitserse bank Credit Suisse. Klanten halen al maanden door een gebrek aan vertrouwen geld van hun rekeningen. Dat vertrouwen werd verloren door nieuws over schandalen, zoals een witwasonderzoek en slechte investeringen.

Die onrust werd deze week opnieuw aangewakkerd, toen meerdere regionale banken in de Verenigde Staten in de problemen kwamen. Dit ging van kwaad tot erger toen de grootste aandeelhouder van de bank geen verdere steun meer kon bieden. De Zwitserse centrale bank moest toen tientallen miljarden aan steun toezeggen. Dit omdat de bank als essentieel wordt gezien voor de financiële sector.

Lees meer over:

Economie