Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zoon Richard Krajicek kan in kwalificaties voor toernooi in Rosmalen niet verrassen

Door onze sportredactie

Alec Deckers, de zoon van Richard Krajicek, heeft op het grastoernooi van Rosmalen niet kunnen verrassen. De 23-jarige Deckers verloor in de eerste ronde van de kwalificaties in twee sets (6-4 en 6-1) van de Belg David Goffin.

Deckers, die tennist onder de naam van zijn moeder Daphne Deckers, is de nummer 601 van de wereld. Hij had van toernooidirecteur Marcel Hunze een wildcard gekregen voor de voorronden.

De inmiddels 51-jarige Krajicek won het toernooi van Rosmalen tweemaal: in 1994 en 1997. Michaëlla Krajicek, de halfzus van Richard Krajicek, pakte in 2006 de titel bij de vrouwen.

Net als Deckers won ook Robin Haase niet een zege in de kwalificaties. Hij verloor met 6-3 en 7-5 van de Australiër Rinky Hijikata. Jesper de Jong is de enige Nederlander die nog kans maakt om zich via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Hij liet landgenoot Thijmen Loof kansloos: 6-3 en 6-1.

Bij de vrouwen werden alle vier de Nederlandse speelsters (Anouk Koevermans, Jasmijn Gimbrere, Lexie Stevens en Eva Vedder) in de kwalificaties direct uitgeschakeld. Jekaterina Aleksandrova, de winnares van vorig jaar, is wél van de partij in het hoofdtoernooi.

Het grastoernooi van Rosmalen werd vorig jaar bij de mannen op sensationele wijze gewonnen door Tim van Rijthoven, die destijds op basis van een wildcard mee mocht doen. Dit jaar is de Nederlander niet van de partij. Hij wordt geteisterd door arm- en rugklachten.