Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zieke Miedema meldt zich af voor oefeninterlands tegen Zambia en Noorwegen

Vivianne Miedema heeft zich maandag afgemeld voor de oefeninterlands van de Oranjevrouwen tegen Zambia en Noorwegen. De spits van Arsenal is ziek en wordt vervangen door Katja Snoeijs van Everton.

Door onze sportredactie

Miedema kwam vorige week woensdag nog in actie in de laatste voorronde van de Champions League tegen Ajax (0-1). Ze maakte de enige treffer op De Toekomst, waardoor Arsenal zich plaatste voor de groepsfase.

Zonder Miedema neemt Oranje het donderdag in Breda op tegen Zambia, dat vorig jaar op de Olympische Spelen met 10-3 verslagen werd. Op dinsdag 11 oktober wacht een duel met de Noorse vrouwen in Den Haag.

De oefenwedstrijden worden de eerste duels voor Nederland sinds de ploeg zich voor het WK van volgend jaar kwalificeerde. Oranje plaatste zich door begin september directe concurrent IJsland met 1-0 te verslaan via een laat doelpunt van Esmee Brugts.

Het WK wordt van 20 juli tot en met 20 augustus 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland gehouden. De loting voor de groepsfase is op zaterdag 22 oktober.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

Oranjevrouwen Vivianne Miedema Voetbal