Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Wervelend Napoli vernedert Juventus en verstevigt koppositie in Serie A

Door onze sportredactie

Napoli heeft vrijdag een belangrijke stap richting de landstitel gezet. De koploper van de Serie A maakte in het eigen Stadio Diego Armando Maradona gehakt van nummer drie Juventus: 5-1.

Napoli koesterde na de eerste helft een 2-1-voorsprong. Uitblinkers Victor Osimhen en Khvicha Kvaratskhelia namen de goals voor hun rekening. Ángel Di María deed vlak voor rust iets terug met een geplaatst schot. Even daarvoor raakte de wereldkampioen de lat.

Na de onderbreking nam Napoli met swingend spel afstand van Juventus. Via Amir Rrahmani, opnieuw Osimhen en Eljif Elmas liep de ploeg van Luciano Spalletti uit naar een riante overwinning.

Juventus was bezig aan een sterke reeks. De Turijnse ploeg won de laatste acht duels in de Serie A zonder een goal te incasseren. Juventus kreeg in mei 1993 voor het laatst vijf treffers om de oren in de Italiaanse competitie (5-1 tegen Pescara).

Napoli gaat ruim aan kop in Italië. De club heeft tien punten meer dan naaste achtervolgers AC Milan en Juventus. Milan komt zaterdag nog in actie tegen middenmoter Lecce.

Lees meer over:

Juventus Napoli Serie A Voetbal