Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Werk je fulltime, maar wil je toch sporten? 5 handige tips

Sporten (2)

Je werkt fulltime, maar vindt het ook belangrijk om te sporten en lekker in je vel te zitten. Probeer daarom déze vijf handige tips.

1. Prioriteiten

Zelfs al werk je meer dan 40 uur in een week, dan heb je nog altijd een paar uurtjes vrije tijd. Ga hier zorgvuldig mee om. Kies drie of vier dagen waarop je gaat sporten en maak sporten op deze dagen je prioriteit. Als je to-do lijstjes maakt, staat sporten op deze dagen dus op de eerste plek. Je kunt er niet omheen. Probeer eventueel voor je werkdag naar de sportschool te gaan of een rondje te gaan hardlopen. Vooral in de zomer is het al vroeg licht buiten.

2. Inplannen

Je doktersafspraak of die lunch met vriendinnen zet je in je agenda. Jouw sportafspraken vanaf nu ook. Als je geen fysieke agenda gebruikt, dan zet je je work-outs in je telefoon. Je bent eerder geneigd om te gaan sporten als je dit van te voren al hebt gepland. Spontane sportschool bezoekjes hebben vaak geen grote kans van slagen.

3. Gezelschap

Samen is beter dan alleen. Misschien is er een vriendin uit je omgeving die ook graag wil sporten, maar ook weinig motivatie heeft. Samen work-outs plannen is niet alleen leuk, maar het is ook voor jullie allebei een stok achter de deur om daadwerkelijk te gaan sporten. Als jullie merken dat jullie conditie vooruitgaat of als jullie wat gewicht verliezen, neemt de motivatie waarschijnlijk alleen maar toe.

Lees ook: Maakt het uit in welke volgorde je sportoefeningen doet?

4. Sportspullen in de buurt

Neem je sportspullen mee naar je werk als je van plan bent om na je werk nog naar de sportschool te gaan. Als je eerst nog je sportspullen thuis moet ophalen, bestaat de kans dat je je motivatie inmiddels onderweg ergens bent verloren. Leg je hardloopschoenen in de auto of in je kluisje op het werk. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Soms helpt het ook om alvast naar collega’s te benoemen dat je nog gaat sporten. Door het uit te spreken, wordt het realiteit.

5. Televisie kijken, actief

Misschien zijn er bepaalde televisieprogramma’s, series of films die je gewoon echt niet wil missen. Dat snappen we. Ontspanning is namelijk ook belangrijk. Leg daarom een sportmatje en eventueel wat gewichtjes voor de televisie. Doe een comfortabele sportoutfit aan en plaats jezelf op je matje. Doe een paar fijne oefeningen. Iedere vorm van beweging die je doet is meegenomen.

Lees ook: Waarom je vaker de roeier in de sportschool zou moeten gebruiken

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net