Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Wekdienst 29/9: Werkbezoek Rutte in Groningen • Verhoring parlementaire enquêtecommissie

Goedemorgen! Demissionair premier Mark Rutte gaat vandaag naar Groningen voor een werkbezoek. En oud-staatssecretaris Frans Weekers wordt door het parlementaire enquêtecommissie verhoord.

Eerst het weer: het wordt 18 tot 22 graden. Er is veel bewolking aanwezig en er kan soms wat regen vallen. Pas later op de dag klaart het vanuit het westen op. De matige zuidenwind draait in de loop van de dag naar een westelijke richting.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier waar aan het spoor gewerkt wordt.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Het was een gitzwarte dag voor Rotterdam. Op twee plekken zijn schietpartijen geweest, waarbij drie doden zijn gevallen: een vrouw van 39, een meisje van 14 en een man van 43. Bij het Erasmus MC is de 32-jarige Rotterdammer Fouad L. aangehouden.

In een mail aan het Erasmus MC in Rotterdam waarschuwde het Openbaar Ministerie voor L. Niet alleen zijn veroordeling voor dierenmishandeling, maar ook zijn "zorgwekkend gedrag" kwam in de mail ter sprake.

L. zou "halfnaakt in de tuin op een stapel bladeren" liggen, hard schreeuwen en lachen en "psychotisch gedrag" vertonen. Tijdens een doorzoeking van zijn telefoon vond het OM beelden waarop mensen "met messteken om het leven" worden gebracht, evenals nazistische en rechts-extremistische afbeeldingen. In een politieverhoor vertelde hij dat hij een alcoholverslaving en depressies heeft, aldus het OM in de mail.

Lees hier wat we nu weten over de schietpartijen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het leven wordt steeds zwaarder voor Brazilianen langs de rivieren in de Amazone. Door de aanhoudende, extreme droogte is het waterpeil al meters gezakt. Dat heeft rampzalige gevolgen voor de vissen, waar veel inwoners van afhankelijk zijn.