Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Wekdienst 18/3: Tramaanslag in Utrecht herdacht • Milaan-Sanremo van start

Goedemorgen! In Utrecht wordt de aanslag op de tram van vier jaar geleden herdacht. En in Italië verschijnen de wielrenners aan de start voor het eerste monument van de wielersport van dit seizoen: Milaan - Sanremo ofwel la Primavera.

Eerst het weer: af en toe schijnt de zon en het is zacht met maximaal 17 graden. Later in de middag en vanavond ontstaan verspreid over het land enkele buien, waarbij lokaal onweer kan voorkomen.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

In verschillende Franse steden zijn gisteren opnieuw ongeregeldheden ontstaan tijdens demonstraties tegen de pensioenhervormingen van de regering. Onder meer in Parijs en Lyon leidde dat tot confrontaties tussen de politie en demonstranten. Ook in Bordeaux, Toulon en Straatsburg gingen mensen de straat op.

In het centrum van de hoofdstad werden brandjes gesticht en werd de politie bekogeld met vuurwerk. Dat gebeurde nadat de politie traangas en waterkanonnen had ingezet om de demonstranten uiteen te drijven.

Anders nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Amsterdam heeft een primeur: de allereerste AI-galerie ter wereld, met werken die zijn gemaakt door algoritmes. De vraag is, hoe kan technologie de kunstwereld veranderen? Een taxateur vertelt of ze het ook echt kunst kan noemen.