Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Waarom u Langs de IJssel moet terugkijken

Hoe Nederland soms wel een gaaf land is

Het beste tv-programma dit jaar was op zaterdagavond, en het was geen spectactulaire familieshow voor het hele gezin. Maar een man die een rivier volgde. Huub Stapel was de man, en de rivier was de IJssel. Zowel Stapel als de IJssel zijn aimabele eikels en die combinatie leverde heerlijke echte televee op. In de laatste aflevering zat de laatste IJsselstad, Kampen. En daar hebben ze iets geweldigs bedacht tegen hoogwater. Wij zijn nou eenmaal een delta en eens in de zoveel jaar komt het Wassende Water. Is het niet volgend jaar, dan is 't het jaar daarna. Maar het komt. We weten het. En dan kun je maar beter voorbereid zijn. Dat zijn ze, in Kampen. In 2,5 uur tijd rammen ze daar in Kampen samen een Afsluitdijk inelkaar om de oude stad te beschermen tegen hoogwater. Ieder jaar wordt dat geoefend en het was fantastisch om dat eens backstage te zien en mee te maken (ff naar 20:30). Nederland Polderland op z'n best, en de traditionele gehaktbal aan het einde van de oefening maakte het helemaal af. WIJ ZIJN NEDERLAND. Oh, en ze zoeken nog mensen voor de hoogwaterbrigade. Doen! Veel Nederlander kunt u niet worden.

YESSSS. Gehaktballen. Op de NPO

Doen

Ik heb het nog niet gezien, wel de aankondigingen en dat zag er al goed uit. Gewoon een rivier volgen en verhalen en geschiedenis vertellen; dat is gewoon zonder ego’s oer TV maken.

En die gehaktballen….. ik wordt al blij als ik die typische bakken zie, die zijn universeel. Metaal en die grote deksels met ondiepe handgreep. Wanneer je die ziet weet je dat er gehaktballen of van die grote knakworsten of rookworsten onder zitten. Heerlijk, zo ziet de hemel er uit.

Nederland is groot (en droog) geworden dankzij worst en gehaktballen, niet door quinoa en havermelk.

Mooi project! Maar er zijn natuurlijk meer steden aan een rivier met zo’n systeem.

Hoef niet terug te kijken. Mooi werkstuk van Stapel en alle afleveringen zijn de moeite waard, al draalt ie soms wel erg lang bij een non-onderwerp als Pelleboer.

Langs de IJssel is geeft een vleugje traditioneel NL waar (ik denk) veel NL-ers naar terug verlangen. En daar schuilt het gevaar, dat het zorgvuldig van Randstedelijke bevolking afgeschermde stukje NL hierdoor sneller verloren zal gaan en besmet zal worden met Randstedelingen zoals bijv. Zuid-West Friesland al heeft moeten ondergaan.

Samengevat: blijf weg. Hier is niets meer vrij.

De oudere generatie -die gewend is de mouwen op te stropen als het moet- lukt dat zeker.

REAGEER OOK