Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vrienden Harrie en Nick winnen prijs voor de allerlekkerste limoncello

De beste limocello, een frisse Italiaanse citroenlikeur, komt uit Brabant. De Eindhovense vrienden Harrie en Nick hebben een prestigieuze internationale prijs gewonnen met hun ambachtelijk gemaakte limoncello. Eerder viel die eer al te beurt aan de gebroeders Koreman uit Breda.

Harrie en Nick maken hun limoncello in hun vrijetijd, want ze hebben er allebei nog een baan naast. De vrienden uit Eindhoven willen de grootste van Nederland worden. Om dat te bereiken hebben ze nog een lange weg te gaan. Maar de prestigieuze prijs die in Londen wordt uitgereikt, zal ze daarbij zeker een handje helpen.

Het idee om zelf limoncello te gaan maken, ontstond na een etentje in een Italiaans restaurant. Toen ze daar het drankje dronken, dachten ze: dat kunnen wij zelf nog beter. Thuis in de keuken gingen ze met de ingrediënten aan de slag. Het resultaat lieten ze proeven door vrienden en familie. Die waren enthousiast en ondertussen loopt hun bedrijfje goed.

Harrie vertelt dat hij op vakantie in Italië in een restaurant met twee vrouwen aan de praat raakte over zijn liefde voor limoncello. Hij gooide al zijn charmes in de strijd en kreeg zowaar een origineel Italiaans recept. Dat dient als de basis voor hun drankje. In een klein bedrijfspand langs het spoor in Eindhoven wordt het citroendrankje veelal in de avonduren en in het weekend geproduceerd.

De verlichte limoncellofles van Nick en Harrie
De verlichte limoncellofles van Nick en Harrie

Het Eindhovense merk heet Che dona luce, wat wil zeggen limoncello die lichtgeeft. Heel toepasselijk kunnen de toch al sierlijke flessen verlicht worden met een lampje. Op het etiket staan een citroen en een gloeilamp. Een duidelijke verwijzing naar de lichtstad Eindhoven.

Het geheim van hun limoncello zijn de citroenen. Die zijn biologisch geteeld en komen van de Philips Fruittuin. Inmiddels is hun drankje bij een aantal restaurants en slijterijen in de regio Eindhoven verkrijgbaar.

Frank Koreman in de productieruimte in Breda
Frank Koreman in de productieruimte in Breda

De broers Koreman werken ondertussen fulltime aan hun drankje in een bedrijfspand in Breda. Ze zijn al wat verder met hun ambitie en willen zelfs de grootste ter wereld worden.

Op hun kantoor hangt een kaart van Nederland met speldjes. Die geven aan waar de limoncello verkocht wordt: "Wij hebben al verschillende sterrenrestaurants en slijterijen in Nederland als klant", zegt Frank. Dagelijks gaat een salesteam van Koreman op pad en ondertusse hebben zo ook al afnemers in België.

"Proeven is kopen", zegt Frank Koreman. Hij wordt regelmatig gebeld door restaurants die zijn limoncello ergens geproefd hebben en het ook willen hebben. Dat ze het drankje zelf op ambachtelijke wijze maken met biologische citroenen is ook voor Koreman de basis van het succes.

Exporteren naar Italië of verkopen aan Italiaanse restaurants in Nederland blijft moeilijk. De enthousiaste jonge ondernemers uit Breda en Eindhoven merken dat de Italianen te trots en te chauvinistisch zijn om Nederlandse limoncello te verkopen. Maar ze veroveren stapje voor stapje de Nederlandse markt en dat is alvast een begin van hun ambitieuze plannen.