Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vrachtwagen verliest 10 ton slachtafval op A67, snelweg uren afgesloten

In samenwerking met

Omroep Brabant

Een vrachtwagen is een lading slachtafval verloren op de A67 bij Geldrop. Zo'n tien ton ingewanden is terechtgekomen op de rijbaan. Vanwege opruimwerkzaamheden was de snelweg in de richting van Eindhoven een groot deel van de nacht dicht.

Iets voor 17.00 uur verloor een vrachtwagen met slachtafval een groot deel van de lading van zo'n 10.000 kilo, meldt Omroep Brabant. Op dashcam-beelden vanuit een passerende auto is te zien dat de vrachtwagen vol op de remmen moest toen die in een file belandde, en daarna op een andere vrachtwagen botste. Door de klap schoot het slachtafval uit de bovenkant van de oplegger, langs het afdekzeil, en kwam het over de bestuurderscabine en andere auto's heen.

De dashcam-beelden van automobilist Jeroen Hendriksen, die langsreed tijdens de botsing:

Bestuurder Jeroen Hendriksen reed naast de vrachtwagen toen het ongeluk gebeurde. "Ik dacht eerst dat het stenen waren, want ik zag alleen iets roods", herinnert hij zich. "Maar toen kwam er van alles op mijn auto terecht. Toen ik mijn ruitenwissers aanzette, zag ik dat ging om bloed en stukken dier."

De snelweg werd afgesloten tussen Asten en knooppunt Leenderheide, in de richting van Eindhoven. De weg moest volgens Rijkswaterstaat flink gereinigd worden.