Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Volleyballers boeken tegen Mexico eerste zege in jacht op olympisch ticket

Door onze sportredactie

De Nederlandse volleyballers hebben zondag hun tweede wedstrijd van het olympische kwalificatietoernooi (OKT) in het Chinese Xi'an gewonnen. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza was met 3-0 te sterk voor Mexico.

De setstanden waren 25-19, 25-19 en 25-16. Oranje begon het toernooi zaterdag met een nipte en onverwachte nederlaag tegen Canada.

Tegen Mexico, de nummer 21 op de wereldranglijst, kwam Nederland niet in de problemen. Oranje staat elf plaatsen hoger op de mondiale ranking en dat kwam tot uitdrukking op het veld.

De mannen van Piazza hebben maandag een rustdag. Daarna neemt Oranje het dinsdag op tegen België. Bulgarije, China, Polen en Argentinië zijn de andere tegenstanders in de groep. De beste twee landen plaatsen zich voor de Spelen volgend jaar in Parijs.

Onlangs nam het vrouwenteam van Oranje al deel aan het OKT. De ploeg van bondscoach Felix Koslowski slaagde er niet in om bij de eerste twee in de poule te eindigen en is nu afhankelijk van de positie op de wereldranglijst in juni. De laatste keer dat de vrouwen de Spelen haalden was in 2016 in Rio de Janeiro.

De Nederlandse mannen werden in 1996 olympisch kampioen in Atlanta, maar zakten daarna ver weg. In 2004 in Athene deden de mannen voor het laatst meer aan de Spelen.

Zo kunnen de volleyballers zich kwalificeren voor de Spelen

Lees meer over:

Volleybal Volleyballers Olympische Spelen