Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Voedselprijsstijging hoogste ooit

De staatsschulden van Zuid-Europa zijn u zeer erkentelijk voor deze schuldenuitholling. Daarnaast nog wel even die extra 750 miljard overmaken graag.

Er wordt de laatste paar maanden elke keer gezegd dat de inflatie terugloopt, maar laten we niet vergeten dat de inflatie rond november 2021 begon op te lopen. Dit zijn dus prijsstijgingen die bovenop de inflatie komen van een jaar geleden! In januari 2022 was de inflatie ook al 6,4%! Vergeleken met januari 2020 zijn de prijzen gemiddeld dus met 15% gestegen.
En door het prijsplafond wordt de inflatie kunstmatig gedrukt. Dat zit niet in het cijfer, maar we betalen het wel met z'n allen.

Het is een vorm van ongekende diefstal. Mensen kunnen niet zonder warmte, mensen kunnen niet zonder voedsel. (ja wel zonder drank, roken, drugs, snoep en chips). En dus gaat dat omhoog. Mensen moeten daar wel voor betalen. Je kan niet zeggen ik eet niet meer, je kan niet zeggen ik zet de verwarming uit. Je kan niet zeggen doe mij maar geen gezondheidszorg meer.
Maar maakt allemaal niets uit. In maart worden VVD/D66/CDA/CU/PvdA/GL/Volt weer verreweg de grootste als combinatie. Dan gaan we het klimaat redden en stikstof bestrijden, excuses en geld aanbieden vanwege slavernij en iedereen voor fascist uitschelden die een beetje anders denkt. Dus komt goed.

De bananen zijn dan wel weer lekker goedkoop, vullen goed en zijn gezond.
Gaan met die banaan.

In België zijn de prijzen toch echt 20% lager, bv Nutella hier 4,16 en in BE Hasselt 2,75 euro. Iets klopt er niet

In Duitsland kost een liter cola 1,09 in Nederland 1,89. We worden gigantisch opgelicht. (niet dat ik cola drink)

Een complottheorist zou zeggen, het taant allemaal naar survival of the fittest. Alleen de financieel sterken en gezonden - zullen overleven. Een Duitser zou het ausradieren 2.0 noemen. Gelukkig ben ik geen van beiden. Ik zie het alleen somber in. Heel somber.

En de spaartegoeden nemen nog steeds toe. Zelfs in de dure maand december was dat zo. De lonen gaan omhoog, de verwarming gaat wat lager. En zo valt er nog genoeg te beknibbelen voordat we het echt slecht hebben.
Maar ik snap de tweeverdieners die naar de voedselbank moeten niet. Dan heb je toch een verkeerd uitgavenpatroon opgebouwd. Die kunnen beter een lifestyle coach nemen dan naar de voedselbank gaan.

Maar vooral eerst blijven schrijven dat de inflatie sterk daalt en dan in heel kleine lettertjes erachter dat de prijzen in de supermarkt.... kortom, het is de fout van de supermarkten, niet van de verantwoordelijke minister. Waarom is ze niet achter het vliegtuig met de Von Amsbergs aangevlogen naar de Antillen om daar weer wat geld uit te strooien?

Hoe veel extra winst [gewoon pure winst] hadden de supermarkten vorig jaar ook al weer gemaakt? Stelletje honden. "Ja maar Oekraïne", "Ja maar elektriciteit".. Ze lachen je nog net niet recht in je gezicht uit als je je boodschappen staat te betalen.

De grossiers lachen de ballen uit den broek, Nederlanders betalen wel wen de regering houd zijn smoel. Zullen wel een hoop aandeeltjes Jumbo/AH in die club zitten...

Albert Heijn is niet persé duur, wanneer je slim inkoopt. Verschil tussen de Appie, Lidl of Aldi is al lang niet meer zo groot.

Gelukkig ook de rente op de spaarrekening ook op dat niveau (1980 tussen de 5 en 8% volgens mij)....

Zijn de unilevers van deze wereld niet gewoon de Nederlanders aan het uitknijpen?

Prijs kwam niet overeen met wat ik moest afreken....

@!Bubske... Met het voedsel ben ik volledig mee eens.. Tijdens die pandemie die we hadden begreep ik dat de overheid een verplichting heeft de boel overeind te houden..

Naar mij idee gaat dat niet helemaal lekker.....

▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK